Μήνυμα Μητσοτάκη: Οι νέοι να γίνουν το παράδειγμα για τους μεγαλύτερους

Μήνυμα Μητσοτάκη: Οι νέοι να γίνουν το παράδειγμα για τους μεγαλύτερους

Κάλεσμα στους νέους να φανούν «πρωτοπόροι στα δύσκολα» και να γίνουν παράδειγμα πειθαρχίας για τους μεγαλύτερους, απηύθυνε ο Κυρ. Μητσοτάκης κατά το σημερινό του διάγγελμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Κίνηση του πρωθυπουργού που συνδέεται άρρηκτα με το γεγονός ότι η πρώτη ηλικιακή ομάδα σε κρούσματα είναι πλέον αυτή των 18-24 ετών και ακολουθεί δεύτερη η ηλικιακή ομάδα των 25-34.

Αναφερόμενος στην ανησυχητική κατάσταση με τη μετάδοση του κορονοϊού εξαιτίας και της συμπεριφοράς των νεαρότερων σε ηλικία, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «τα σημερινά δεδομένα είναι σαφή. Η εξάπλωση του ιού εντοπίζεται κυρίως μεταξύ των νέων. Και εστιάζεται στις ώρες και στους τόπους όπου συγκεντρώνονται».

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας γλώσσα που είναι πιο κοντά στους νέους, με εκφράσεις όπως «ο κορονοϊός δεν τρώει πόρτα», «δεν είναι ώρα για κρυφά πάρτι, όταν ο ιός κάνει πάρτι κατά της ζωής μας» και το «αίμα των μαθητών βράζει», ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στη νεολαία να βγει μπροστά και να γίνει «παράδειγμα» πειθαρχίας και για τους μεγαλύτερους.

«Στη συγκεκριμένη συγκυρία, εσείς οι νέοι θα ήταν καλό να μετατρέψετε την ορμή σας σε ευθύνη. Να φανείτε πρωτοπόροι στα δύσκολα. Κάνοντας τρόπο ζωής τη συνέπεια. Και να γίνετε τελικά εσείς παραδείγματα πειθαρχίας για τους μεγαλύτερους», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Αυτό, άλλωστε, σημαίνει και η νεανική αμφισβήτηση του συντηρητικού ατομισμού. Γνήσια πρόοδος και αληθινός ριζοσπαστισμός. Σας ζητώ, με άλλα λόγια, να γίνετε εσείς οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των ημερών μας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι καταλαβαίνει πολύ καλά πως υπάρχει μια κόπωση στους νέους απ' όλα αυτά τα μέτρα κατά της διασποράς της Covid-19. Επανέλαβε, όμως, πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν «οι γονείς και οι παππούδες μας», καθώς μία εύκολη περιπέτεια για τους νέους, «ίσως είναι μοιραία για εκείνους που αγαπούν».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως από τους νέους μπορεί να μεταφερθεί ο ιός στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον, απειλώντας δυσανάλογα τους μεγαλύτερους. «Γι' αυτό και παρακαλώ τους νεότερους να προσέχουν. Και να κρατούν αποστάσεις από τους γονείς και τους παππούδες τους, ανεξάρτητα αν οι ίδιοι έχουν συμπτώματα».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο κίνδυνος για τους μεγαλύτερους από τη συμπεριφορά των νεότερων ηλικιακών ομάδων «δεν αποτελεί μία αόριστη αίσθηση ή μια τυφλή καταγγελία, αλλά τεκμηριωμένη διαπίστωση. Και την απευθύνω με την ίδια ειλικρίνεια με την οποία μιλώ και στα παιδιά μου. Γιατί, πράγματι, είναι η ώρα να μιλήσει και να δράσει η νεολαία μας».

Δείτε το διάγγελμα του πρωθυπουργού:

Διαβάστε ακόμα:

- Τα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού που ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης