Μετοχές, εισοδήματα και καταθέσεις για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Πόθεν Έσχες

Μετοχές, εισοδήματα και καταθέσεις για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ένα από τα πιο βαριά χαρτοφυλάκια διαθέτει ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Συγκεκριμένα, διατηρεί στην κατοχή του αμοιβαία κεφάλαια της Blackrock, αξίας άνω των 120.000 ευρώ, της Schroder internation αξίας 61.495 ευρώ και άλλων επενδυτικών funds. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την σύζυγο του δηλώνουν εισοδήματα που ξεπερνούν τις 171.000 ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων (144.111) αποτελούν τα εισοδήματα της συζύγου του. Επίσης, ο ίδιος έχει στην κατοχή του ομόλογα του Ελληνικού Κράτους αξίας περίπου 9.500 ευρώ αλλά και μετοχές σε εταιρίες όπως η Invesco Perpetual. 

Την ίδια ώρα, διατηρεί σημαντικές καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες, με το συνολικό ποσό να αγγίζει τις 100.000 ευρώ. Τέλος, έχει στην κατοχή του μια μονοκατοικία στην περιοχή της Κηφισιάς αλλά και διαμερίσματα στην Κηφισιά και την Πρέβεζα. 

Παραμένει ένας από τους πλέον πλούσιους ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, καθώς όχι μόνο έχει ένα εύρωστο χαρτοφυλάκιο αλλά και καταθέσεις μαζί με τη σύζυγο του που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Επί παραδείγματι διατηρεί λογαριασμούς στο ΤΠΔ με 509.487 ευρώ και έναν ακόμα προθεσμιακό με επιπλέον 354.251 ευρώ! 

Σε ότι αφορά τα ακίνητα καταγράφει 32, μεταξύ των οποίων διαμερίσματα στο νέο Ψυχικό, στο δήμο Αθηναίων, μονοκατοικία στο Λασίθι κ.α. Μάλιστα, μόνο το 2018 αγόρασε 8 διαμερίσματα. 

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Γ. Βαρεμένος ο οποίος έχει καταθέσεις άνω των 400.000 ευρώ αλλά και πέντε ακίνητα. Επίσης η Ρ. Δούρου διαθέτει καταθέσεις άνω των 200.000 ευρώ, όπως και ο Γιάννης Δραγασάκης. 

Εντυπωσιακό είναι, επίσης, το χαρτοφυλάκιο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κόκκαλη. Στην κατοχή του έχει χρεόγραφα η αξία των οποίων ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ ενώ λίγες εμφανίζονται οι καταθέσεις του σε μετρητά. Μαζί με την σύζυγό του έχουν καταγράψει στο πόθεν έσχες 27 ακίνητα, τα περισσότερα εκ των οποίων στην Αττική. Ο κ. Κόκκαλης διαθέτει επίσης ένα ταχύπλοο το οποίο αγόρασε το 2009 έναντι 130.000 ευρώ.