Μετ' εμποδίων η μετακίνηση 815 αιτούντων άσυλο από τη Λέσβο

Μετ' εμποδίων η μετακίνηση 815 αιτούντων άσυλο από τη Λέσβο

Η επιχείρηση μετακίνησης 815 αιτούντων άσυλο από τη Λέσβο διεξάγεται μετ'' εμποδίων από δύο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού.

Μέχρι τις 19:00 είχαν πιστοποιηθεί 615 άτομα, τα οποία εξ'' ολοκλήρου ανήκουν στην κατηγορία των ευάλωτων οικογενειών και σταδιακά μεταφέρονται προς το λιμάνι της Μυτιλήνης όπου έχει προσδέσει το ένα εκ των δύο αρματαγωγών του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ το δεύτερο τελεί εν αναμονή λίγο έξω από το λιμάνι.

Η επιχείρηση μετακίνησης των αιτούντων άσυλο από τη Μόρια ξεκίνησε περί τις 17:00, ενώ διεξάγονται εξονυχιστικοί έλεγχοι στα άτομα που επιβιβάζονται στο αρματαγωγό.

Μετά τον απόπλου του πρώτου αρματαγωγού από την Λέσβο με 400 επιβαίνοντες, που αναμένεται να γίνει αργά απόψε το βράδυ με κατεύθυνση την Ελευσίνα, πρόκειται να ακολουθήσει η επιβίβαση των υπολοίπων 215 που έχουν πιστοποιηθεί και οι οποίοι θα παραμείνουν εντός του δεύτερου αρματαγωγού.

Παράλληλα, το πρωί αναμένεται να πιστοποιηθούν και οι υπόλοιποι 200 οι οποίοι επίσης θα επιβιβαστούν στο δεύτερο αρματαγωγό, που αναμένεται να αποπλεύσει από την Λέσβο το Σάββατο το μεσημέρι.

Εξάλλου, προγραμματισμένη είναι η μετακίνηση ακόμα 60 αιτούντων άσυλο την ερχόμενη Κυριακή και ακόμα 100 την Τετάρτη, οι οποίοι θα μετακινηθούν όμως με πλοίο της γραμμής και κατεύθυνση το λιμάνι του Πειραιά.

Στο σύνολο τους οι μεταφερόμενοι θα τοποθετηθούν σε ξενοδοχεία, σε διάφορα μέρη τόσο Αττικής, καθώς σε άλλες περιοχές της επαρχίας.