Μερικό lockdown από τον Ερντογάν σε 30 πόλεις της Τουρκίας
Κορονοϊός

Μερικό lockdown από τον Ερντογάν σε 30 πόλεις της Τουρκίας

Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο Ερντογάν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Τουρκία, τα οποία θα εφαρμοστούν σχολαστικά στις 30 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, όπως η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα και η Σμύρνη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος θα απαιτείται ειδική άδεια του κράτους για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν υπεραστικά ταξίδια εντός της Τουρκίας και όσο διαρκεί η πανδημία του κορονοϊού. Επιπλέον ο Ερντογάν ανακοίνωσε ευέλικτο σύστημα εργασίας για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ώστε να μείνουν περισσότεροι πολίτες στα σπίτια τους, ενώ κλείνουν για το κοινό από το Σαββατοκύριακο πάρκα και αρχαιολογικοί χώροι.

Ο Τούρκος πρόεδρος παράλληλα ανακοίνωσε την διακοπή όλων των διεθνών πτήσεων, τονίζοντας πως συμβούλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα συγκροτηθούν στις 30 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας για να λαμβάνουν επιπρόσθετα μέτρα προφύλαξης αν κριθεί αναγκαίο.

Όπως αναφέρει το Anadolu, o Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους περισσότερους από 80 εκατομμύριο πολίτες της χώρας του να εφαρμόσουν μια «εθελοντική καραντίνα» και να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους εκτός και αν πρόκειται για βασικές ή επείγουσες ανάγκες, καθώς ο αριθμός των θανάτων από τον νέο κορονοϊό στην Τουρκία ανέβηκε σε 92.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε νέα δραστικά μέτρα περιορισμού και απαγόρευσης μετακινήσεων καθώς και πως 12 πόλεις και χωριά τέθηκαν σε καραντίνα.