7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Μείωση κατά 21,4% στην κίνηση των οχημάτων στην Αττική το Σαββατοκύριακο

Μείωση κατά 21,4% στην κίνηση των οχημάτων στην Αττική το Σαββατοκύριακο

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας ΔΙΔΙΜΥ της Περιφέρειας παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στην κυκλοφορία των οχημάτων το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, που εφαρμόστηκαν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα σε βασικές οδικές αρτηρίες της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία των 1.000 αισθητήρων μέτρησης του κυκλοφοριακού φόρτου που έχει στη διάθεσή του το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας ΔΙΔΙΜΥ της Περιφέρειας, προκύπτει ότι η κυκλοφορία αυτό το Σαββατοκύριακο μειώθηκε κατά μέσο όρο σε ποσοστό 21,4%, σε σχέση με το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου.

Στην Λ. Ποσειδώνος η μείωση ήταν 54,1 %, στη Λ. Βουλιαγμένης 32,6%, στη Λ. Κηφισίας 26,5%, στη Λ. Μεσογείων 25,4% ενώ στη Λ. Κηφισού 21,5%.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης χαρακτήρισε αισιόδοξο το γεγονός της τήρησης των μέτρων από τους πολίτες, κατά τη δύσκολη περίοδο που διανύει η Αττική λόγω της πανδημίας. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η υπευθυνότητα που επιδεικνύουν, θα συμβάλει στην προσπάθεια μείωσης των κρουσμάτων και σημείωσε ότι «τα στοιχεία για τα κυκλοφοριακά δεδομένα αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους τους αρμόδιους φορείς, με στόχο την λήψη εξειδικευμένων και στοχευμένων μέτρων περιορισμού της πανδημίας».