Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, 10:06
Τελευταία ενημέρωση: 11:06

-A +A

Μειώσεις εισφορών και μηχανισμός στήριξης χαμηλοσυνταξιούχων

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, 10:06
Τελευταία ενημέρωση: 11:06
Μειώσεις εισφορών και μηχανισμός στήριξης χαμηλοσυνταξιούχων
-A +A

Σχέδιο της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μόνιμος μηχανισμός στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων, δήλωσε ο Νότης Μηταράκης, τονίζοντας πως όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα υπάρξουν και αυξήσεις στις συντάξεις. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε πως είπε «είμαστε στο χαμηλότερο επίπεδο (σ.σ.: των συντάξεων) και μόνο προς τα πάνω θα πάμε».

Δεδομένη είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να πληρώσει όλα τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, τόνισε ο κ. Μηταράκης, και αναφέρθηκε στην προσφυγή της κυβέρνησης στο ΣτΕ ώστε να γίνει μια πιλοτική δίκη για τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων και να δοθεί μια απάντηση. Η δίκη σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου.

Όπως «το ΣτΕ έδωσε μια αίσθηση κατεύθυνσης για το που πρέπει να πάνε τα ποσοστά αναπλήρωσης, ωστόσο την πρόθεσή μας για τα αναδρομικά θα την επιβεβαιώσουμε με την αναλογιστική μελέτη».

Για τις εισφορές είπε ότι μπαίνουμε στην λογική της μείωσης τους, καθώς όπως ανέφερε «οι ελληνικές επιχειρήσεις πληρώνουν πολλά, αλλά ο Έλληνας εργαζόμενος παίρνει λίγα».

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα