Πύρινα μέτωπα - Φωτιές σε Μέγαρα, Μαρκόπουλο και Ιωάννινα

Πύρινα μέτωπα - Φωτιές σε Μέγαρα, Μαρκόπουλο και Ιωάννινα

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής στην Πυροσβεστική, καθώς πυρκαγιές ξέσπασαν σε πολλές περιοχές της χώρας. Αυτή την ώρα σε εξέλιξη είναι οι φωτιές σε Μέγαρα, Μαρκόπουλο, Σαρωνίδα και Ιωάννινα.

Σε ό,τι αφορά τα Μέγαρα, η πυρκαγιά καίει χορτολιβαδική έκταση και οικόπεδα στην περιοχή Αγία Τριάδα. Στο σημείο σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, χωρίς ωστόσο να έχει κινδυνέψει κάποιο άμεσα, μέχρι αυτή τη στιγμή.

Στο σημείο επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 19 οχήματα,το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεω, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις νερού κάνουν δύο ελικόπτερα, ενώ στην περιοχή βρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. 

 

Πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή του Μαρκόπουλου στην Αττική. Η φωτιά εξελίσσεται πίσω από το δημοτικό στάδιο κοντά στο Λατομείο στη διασταύρωση που οδηγεί στον ιππόδρομο, ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει μέχρι το αμαξοστάσιο του δήμου.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ένα Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και δύο ελικόπτερα ενώ στο σημείο μετά τα Μέγαρα θα βρεθεί και ο κ. Χαρδαλιάς.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Μαρκόπουλου, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, έκανε λόγο για εμπρησμό. «Υπάρχουν ευρήματα τα οποία είναι τραγικά» τόνισε ο κ. Σωτήρης Μεθενίτης.

Φωτιά ξέσπασε επίσης και στη Σαρωνίδα, όπου επιχειρούν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.

Δύο φωτιές στα Ιωάννινα

Πυρκαγιές ξέσπασαν σήμερα και στα Ιωάννινα. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ενημερώσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η μία φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κοσμηρά Ιωαννίνων ενώ λίγο αργότερα φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Καστρίτσα Ιωαννίνων.

Στην Κοσμηρά επιχείρησαν 28 πυροσβέστες, 10 οχήματα & 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Στην Καστρίτσα για την κατάσβεση της φωτιάς στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες, 8 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 2 υδροφόρες ΟΤΑ, 2 PZL και ένα ελικόπτερο. 

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λέσβο

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή Νησέλια Παμφύλων, περίπου 15 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκτιμάται ότι έχουν καεί περί τα 20 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και ελαιώνα.

Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, οι οποίες -σύμφωνα με την Πυροσβεστική- πάντως δεν απειλήθηκαν.