8ος χρόνος, ημέρα 2277η
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

Με παρέμβαση Μητσοτάκη δεν προχωρά ο διορισμός Ζαρούλια στη Βουλή

Με παρέμβαση Μητσοτάκη δεν προχωρά ο διορισμός Ζαρούλια στη Βουλή

Με παρέμβαση του πρωθυπουργού ακυρώνεται ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια στο γραφείο του προέδρου της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, ο πρόεδρος του Σώματος Κωνσταντίνος Τασούλας, γνωστοποίησε πως η σύζυγος του Ν. Μιχαλολιάκου δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία στο Κοινοβούλιο, ενώ προανήγγειλε αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής ώστε να μην επιτρέπεται ο διορισμός μετακλητών υπαλλήλων από πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα.

Αναλυτικότερα, με δήλωση του ο κ. Τασούλας ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων ενώ παράλληλα προαναγγείλει ότι θα δρομολογηθούν σχετικές αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τασούλα για τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητής υπαλλήλου:

«Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο.

Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος στη Βουλή και συγκεκριμένα στο γραφείο του συζύγου της.

Ο διορισμός της Ελ. Ζαρούλια δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η τοποθέτησή της στηρίχθηκε στις διατάξεις του κανονισμού της Βουλής (άρθρα 35 και 36) που δίνουν τη δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών κομμάτων να τοποθετούν μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή των Ελλήνων.