Μασσαλία: Οργή για το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων λόγω Covid-19

Μασσαλία: Οργή για το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων λόγω Covid-19

Οι τοπικές αρχές της Μασσαλίας αντέδρασαν με θυμό σήμερα στην ανακοίνωση ότι θα κλείσουν τα μπαρ και τα εστιατόρια της πόλης, δηλώνοντας ότι δεν υπήρξε διαβούλευση με την κυβέρνηση που επέβαλε τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν έδωσε εντολή να κλείσουν τα μπαρ και τα εστιατόρια στη Μασσαλία για δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από την επόμενη Δευτέρα, αφού η πόλη και η γύρω περιοχή έχει τεθεί σε καθεστώς μέγιστης επιφυλακής λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Οι τοπικές αρχές δηλώνουν ότι το μέτρο είναι δυσανάλογο και θα καταστρέψει την οικονομία της πόλης.

«Ένιωσα έκπληξη και θυμό όταν πληροφορήθηκα την απόφαση, χωρίς να έχει υπάρξει συζήτηση με τη δημαρχεία», έγραψε στο Twitter η δήμαρχος της Μασαλίας Μισέλ Ρουμπιρόλα.

«Η δημόσια υγειονομική κατάσταση δεν δικαιολογεί με κανέναν τρόπο αυτό το μέτρο. Δεν θα επιτρέψω να γίνουν οι κάτοικοι της Μασσαλίας θύματα πολιτικών αποφάσεων που κανείς δεν καταλαβαίνει».

Ο Ρενό Μουσελιέ, πρόεδρος του συμβουλίου της περιφέρειας Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής, στην οποία υπάγεται και η Μασσαλία, δήλωσε ότι αυτή η κίνηση ισοδυναμεί με συλλογική τιμωρία των κατοίκων της περιοχής του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Υπουργός Υγείας απάντησε μέσω του Twitter ότι το μέτρο είναι σχεδιασμένο για την προστασία των κατοίκων της Μασσαλίας καθώς η επιδημία επιδεινώνεται, και ότι οι τοπικές αρχές είχαν λάβει προειδοποίηση.