7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Μάσκες τέλος σε εξωτερικούς χώρους - Το απόγευμα οι ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά

Μάσκες τέλος σε εξωτερικούς χώρους - Το απόγευμα οι ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

«Πράσινο φως» για την κατάργηση στη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους άναψαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας κατά τη σημερινή συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους θα βγουν είτε αύριο Πέμπτη, 24 Ιουνίου, ή την Δευτέρα 1 Ιουλίου, ωστόσο η τελική ημερομηνία θα ανακοινωθεί από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, το απόγευμα της Τετάρτης.

Σε κάθε περίπτωση θα ισχύσουν εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα η υποχρέωση για χρήση μάσκας σε μέρη όπου υπάρχει συνωστισμός. 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και περαιτέρω χαλάρωση των δραστηριοτήτων στην εστίαση με αύξηση του αριθμού των ατόμων στα 10 άτομα ανά τραπέζι, με 300 ή 400 άτομα ανά δεξίωση και με 120 άτομα ανά 1000 τ.μ στις οργανωμένες παραλίες. Ακόμα συζητιέται το εάν θα υπάρξει άρση της υποχρέωσης των εμβολιασμένων να πραγματοποιούν self test

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΙ η Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε πως σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες και συμπλήρωσε ότι ελπίζει αυτό να γίνει σύντομα, εκτιμώντας ότι η απόφαση θα παρθεί εντός της ημέρας.

Για την εφαρμογή της απόφασης, ωστόσο, τόνισε ότι θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Διευκρίνισε, δε, πως αφορά τη μη υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Όπως έγραφε το Liberal κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων θα τεθεί προς συζήτηση η εισήγηση της κυβέρνησης που θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά.

  • Να μπει τέλος στη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αν είναι επιδημιολογικά αποδεκτό.
  • Το απαγορευτικό στη χρήση μάσκας να αφορά τόσο στους εμβολιασμένους αλλά και σε όλους όσοι δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί. 
  • Η νέα αυτή κίνηση θα αφορά μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με τις σχετικές απαγορεύσεις για τους εσωτερικούς χώρους να παραμένουν σε ισχύ. 

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι το τέλος στη χρήση μάσκας μπορεί να επισπευσθεί, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται στη χώρα και εξ ορισμού βοηθούν στην επιβράδυνση της όποιας διασποράς του ιού.