Μάσκα υποχρεωτικά και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων
Νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Μάσκα υποχρεωτικά και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων

Τη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός με τους Βασίλη Κικίλια, Βασίλη Κοντοζαμάνη, Νίκο Χαρδαλιά και Σωτήρη Τσιόδρα στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας. Οι αρμόδιοι θεωρούν κρίσιμες τις ημέρες του 15Αύγουστου καθώς τυχόν φαινόμενα συνωστισμού μπορούν δυνητικά να επιδεινώσουν την κατάσταση. 

Συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε ότι  κατά τη διάρκεια της
σύσκεψης αποφασίσθηκε η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων από αύριο έως και τις 18 Αυγούστου καθώς και η παράταση της απόφαση για την είσοδο στη χώρα των εργατών γης που έχουν εξέλθει από τη χώρα. 

Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι η Ελλάδα κατάφερε να ελέγξει τα κρούσματα κορονοϊού από τον τουρισμό, ωστόσο ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο εφησυχασμός στο εσωτερικό της χώρας. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας. Ενδεικτικά είπε πως «οι νοσηλευόμενοι στης ΜΕΘ ήταν 13 χθες 2 Αυγούστου έναντι 11 στις 2 Ιουλίου, 17 στις 2 Ιουνίου, 44 στις 2 Μαΐου και 81 στις 2 Απριλίου 2020».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κύρια πηγή ανησυχίας για μεγαλύτερη διασπορά στην κοινότητα είναι οι χερσαίες πύλες εισόδου από τις οποίες εισέρχονται Έλληνες, έχοντες άδεια διαμονής, και ομογενείς, καθώς και ο συγχρωτισμός σε κοινωνικές εκδηλώσεις, στη διασκέδαση και στα μέσα μεταφοράς.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν στο τραπέζι μέτρα όπως επιβολή ωραρίου στα κέντρα διασκέδασης, επαναφορά sms για τις ευπαθείς ομάδες και τοπικά lockdown, ο κ. Πέτσας επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε πάντα έτοιμοι να λάβουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό. Πρώτα όμως αξιολογούμε τα υπάρχοντα μέτρα και μετά θα δούμε αν θα χρειαστεί να λάβουμε άλλα μέτρα».