Μ. Ζαχαράκη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον τουρισμό - Αναγκαίος ο εμβολιασμός

Μ. Ζαχαράκη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον τουρισμό - Αναγκαίος ο εμβολιασμός

Παρά την ανησυχία που υπάρχει στους ανθρώπους του τουρισμού σχετικά με τις κρατήσεις ή την επιφυλακτικότητα ορισμένων αγορών όπως η Μεγάλη Βρετανία, έρχονται αισιόδοξα μηνύματα από την Γαλλία και την Γερμανία, επισήμανε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας στο Mega για τις αγορές που στοχεύει τουριστικά η Ελλάδα αλλά και στην ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί στα νησιά η υφυπουργός ανέφερε ότι «υπάρχει αναμονή από την Μεγάλη Βρετανία λόγω των μεταλλάξεων που ανακύπτουν εκεί. Θέλει να αποτρέψει η Μεγάλη Βρετανία τους πολίτες της από το να ταξιδέψουν. Στην αναζήτηση που γίνεται στην Βρετανία η Ελλάδα είναι στις πρώτες τέσσερις θέσεις. Το ζήτημα είναι να μπορέσουν να έχουν διευκόλυνση στην επιστροφή τους».

Και αυτό, όπως είπε, γιατί όταν ο άλλος έχει καραντίνα 14 ημέρες, θα το σκεφθεί πολύ για να έρθει, ενώ σχετικά με την Ρωσία, υπογράμμισε ότι έχουν αυξηθεί οι πτήσεις προς την χώρα μας.

Παράλληλα, συνέχισε, η Ρουμανία και η Σερβία έχουν ως πρώτη χώρα προτίμησης για διακοπές την Ελλάδα, ενώ αυξάνονται οι τουρίστες από Ισραήλ και ΗΠΑ. Ειδικότερα, για τις τελευταίες, ανέφερε ότι υπάρχουν δέκα απευθείας πτήσεις καθημερινά.

Εμβολιασμοί

«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να πρασινίσουν επιδημιολογικά όλα τα νησιά μας» τόνισε η υφυπουργός, προτρέποντας τους πολίτες να εμβολιαστούν. «Ειδικά τα νησιά που εξαρτώνται από τον τουρισμό. Ειδικά για αυτούς που παρατηρούν, είναι σημαντικό να ξέρουν ότι το τοίχος ανοσίας είναι τόσο υψηλό, που ο άλλος δεν θα το σκεφτεί δύο φορές για να έρθει» είπε.

Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, φέτος αναμένεται να έρθει περισσότερος κόσμος από περισσότερες πύλες εισόδου. «Το ψηφιακό πιστοποιητικό συνδράμει και στην καταπολέμηση τυχόν ψευδών πιστοποιητικών.  Θα υπάρχει και δειγματοληπτικός έλεγχος στα σύνορα. Πρέπει να προστατεύσουμε και τον τοπικό πληθυσμό και αυτούς που έρχονται» σχολίασε, κάνοντας λόγο ότι τις πρώτες δέκα μέρες του ανοίγματος του τουρισμού ήρθαν στην Ελλάδα 170.000 τουρίστες.

Τέλος, μίλησε για την περιπέτειά της με την Covid 19,  καθώς βγήκε θετική μια μέρα πριν εμβολιαστεί. «Αφήνει πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, καμία σχέση με γρίπη που λένε ορισμένοι. Αφήνει εξάντληση. Εμένα μου άφησε και απώλεια ύπνου» είπε, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της νόσησης της ένιωθε δύσπνοια και ζάλη. «Ήταν μια επίπονη διαδικασία. Ήμουν 17 μέρες σπίτι».