ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Μ. Παγώνη: Ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων, λιανεμπορίου - Στο 93% η κάλυψη ΜΕΘ

Μ. Παγώνη: Ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων, λιανεμπορίου - Στο 93% η κάλυψη ΜΕΘ

Στην εκτίμηση ότι το άνοιγμα των σχολείων και των καταστημάτων θα πρέπει να είναι ταυτόχρονο και πως μετά τις 15 Μαρτίου δεν μπορούμε να είμαστε σε lockdown,  προέβη η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη, ενώ αναφερόμενη στις ΜΕΘ αποκάλυψε ότι το βράδυ η κάλυψη έφτασε στο 93%. 

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη επισήμανε πως σε κάθε περίπτωση η ειδικός παραδέχτηκε πως είναι πολύ νωρίς για να εκτιμήσουμε το εάν θα ξαναπάμε σε lockdown και τόνισε πως ο αριθμός νοσηλευομένων ειδικά στις ΜΕΘ θα μειωθεί σταδιακά διότι κατά την κρίση της περάσαμε την κορύφωση της πανδημίας.

Όσον αφορά τα καταστήματα, η κα Παγώνη έκανε λόγο για διατήρηση της μετακίνησης με αποστολή μηνύματος. Παράλληλα τόνισε πως όλοι έπρεπε να προσαρμοστούμε στα μέτρα και δυστυχώς δεν το κάναμε, φέρνοντας ως παράδειγμα τις εικόνες συνωστισμού στις παραλίες με πολίτες να μην φορούν έστω την μάσκα.

Τέλος η κα Παγώνη αποκάλυψε ότι χθες το βράδυ γύρω στις 2 είχαμε 93% κάλυψη των ΜΕΘ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για την ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία στην Αττική. Να σημειωθεί ότι χθες ο αριθμός των διασωληνωμένων στη χώρα ανήλθε σε 406 ασθενείς, και μόνο οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία ήταν 259.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι κενές κλίνες σε ΜΕΘ της Αττικής, ανέρχονται συνολικά σε 26, ενώ στα όρια τους έχουν φτάσει όλα τα μεγάλα νοσοκομεία, με ελάχιστες πλέον κλίνες να παραμένουν σε «Αττικόν», «Θριάσιο»,«Ασκληπιείο», «Ελπίς», ΚΑΤ», «Αγία Όλγα», «Ερυθρός Σταυρός», «Γ. Γεννηματάς» και ΝΙΜΤΣ.