Μ. Παγώνη: Πάνω από 3.000 με κορονοϊό στα νοσοκομεία - Ο δείκτης R πάει προς το 2

Μ. Παγώνη: Πάνω από 3.000 με κορονοϊό στα νοσοκομεία - Ο δείκτης R πάει προς το 2

Περισσότεροι από 3.000 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Ελλάδας με κορονοϊό αποκάλυψε η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη, ενώ σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα σημείωσε ότι ο δείκτης R έχει περάσει το 1, «και πάει προς το 2».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ εξήγησε ότι  τα 1.698 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ δεν θα πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας, καθώς τα δείγματα ήταν τα μισά. «Θα πρέπει  όμως να βασιζόμαστε στους αυξημένους  θανάτους που είχαμε όχι μόνο χθες, αλλά τις τελευταίες ημέρες», πρόσθεσε η κ. Παγώνη σημειώνοντας ότι δικαιολογούνται από την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid-19 στα νοσοκομεία.

Η κ. Παγώνη τόνισε στην Αττική και στις άλλες πόλεις πλην της Θεσσαλονίκης, αναμένεται σταθεροποίηση των κρουσμάτων ότι από το προσεχές Σάββατο (21/11) καθώς θα έχει περάσει ένα 15θήμερο από την εφαρμογή των νέων μέτρων. Η σταθεροποίηση αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί για 3 με 4 ημέρες και το παραπάνω Σάββατο (28/11) να ξεκινήσει η μείωση των κρουσμάτων.

Για τη Θεσσαλονίκη, είπε ότι είναι μια περίπτωση ιδιαίτερη και χρειάζεται πιο πολύ χρόνο καθώς συγκριτικά με τον πληθυσμό της τα κρούσματα ήταν πάρα πολλά. Συνεπώς η τάση σταθεροποίησης θα ξεκινήσει μαζί με την Αθήνα και τις άλλες πόλεις, παρότι ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη μία εβδομάδα νωρίτερα.