Μ. Παγώνη: Να μην απαγορευτεί η κυκλοφορία στην Αττική από τις 18:00

Μ. Παγώνη: Να μην απαγορευτεί η κυκλοφορία στην Αττική από τις 18:00

Δεν είναι καλή ιδέα η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Αθήνα από τις 18:00, υποστήριξε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο MEGA. Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, εκείνο που χρειάζεται δεν είναι η λήψη νέων μέτρων, αλλά η εφαρμογή αυτών που ήδη ισχύουν.

«Το να κλείσεις από τις 18:00 η ώρα την Αττική δεν έχει κανένα νόημα», είπε χαρακτηριστικά. «Τα μέτρα που υπάρχουν μέχρι τώρα δεν έχουν εφαρμοστεί. Ας εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε», τόνισε.

Κατά την εκτίμηση της κ. Παγώνη, η σταθεροποίηση που υπάρχει τις τελευταίες μέρες στον αριθμό των κρουσμάτων μαρτυρά ότι η πανδημία βρίσκεται υπό διαχείριση, άρα είναι περιττή η λήψη νέων μέτρων στην παρούσα φάση.

«Το να ανακοινώνουμε κάθε δύο μέρες μέτρα δεν έχει κανένα νόημα αν δεν τα εφαρμόζουμε», τόνισε η κ. Παγώνη. Το ζητούμενο είναι η τήρηση των μέτρων και η ατομική ευθύνη των πολιτών, η οποία πρέπει να έρθει στο προσκήνιο και να αναλογιστούν όλοι την κρισιμότητα της κατάστασης, πρόσθεσε.

Η επιτροπή των ειδικών παρακολουθεί, πάντως, την εξέλιξη του ιού καθημερινά και αποφασίζει βήμα βήμα τις επόμενες κινήσεις.

Αναφορικά με τα εμβόλια, η κ. Παγώνη τόνισε ότι είναι η λύση. Ωστόσο, οι λιγοστές δόσεις που έχουν παραλάβει οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν καθυστερήσει τα προγράμματα εμβολιασμού και πολλοί πολίτες που θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί περιμένουν ακόμα να έρθει η σειρά τους. Για τους υγειονομικούς, κ. Παγώνη υποστήριξε ότι έχει εμβολιαστεί το 80% των νοσοκομειακών γιατρών, ενώ συνεχίζοντα κανονικά και οι εμβολιασμοί των υπόλοιπων.

Οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία έχουν παρουσιάσει μικρή αύξηση, ωστόσο τα νοσοκομεία βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ενώ υπάρχουν κενές κλίνες ΜΕΘ τόσο στην Αττική όσο και στην Περιφέρεια, με το ποσοστό τους να αγγίζει το 57%, ανέφερε.