Μ. Παγώνη: Να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν τον Ιανουάριο

Μ. Παγώνη: Να μην ανοίξουν τα σχολεία πριν τον Ιανουάριο

Τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν τον Ιανουάριο μετά τις γιορτές, εκτίμησε η κα Παγώνη, σημειώνοντας πως αν και τα παιδιά δεν μεταδίδουν εύκολα τον ιό, το πρόβλημα εστιάζεται σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες που θα κυκλοφορήσουν για να πάνε και να γυρίσουν τα παιδιά από το σχολείο και αυτό πρέπει να αποφευχθεί.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά σημείωσε για το lockdown πως «δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε 7 Δεκέμβρη», εξηγώντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων με κορονοϊό παραμένει υψηλός και σίγουρα ένα μέρος τους θα διασωληνωθεί.

Όπως είπε, «έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας και σίγουρα 10 ημέρες. Το ασφαλές θα είναι γύρω στα 500 κρούσματα και οι διασωληνωμένοι σε διψήφιο αριθμό».

Η κα Παγώνη τόνισε ότι με βάση τα στοιχεία των τελευταίων ημερών και όχι της Κυριακής όπου τα τεστ που έγιναν ήταν λιγότερα, υπάρχει μια μείωση μικρή και σταδιακή που πρέπει οι επιστήμονες να παρακολουθήσουν όλη την επόμενη εβδομάδα.

Η κ. Παγώνη είπε επίσης ότι και μετά το άνοιγμα της αγοράς χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να δούμε τις επιπτώσεις το επόμενο 15νθήμερο.