ΓΔ: 920,03 -7,26 (-0,78 %)

Τζίρος: 68,72 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2054η
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 920,03 -7,26 (-0,78 %)

Τζίρος: 68,72 εκατ. €   RT

M. Παγώνη: Μετά τις 20 Σεπτέμβρη βγάζουμε μάσκες - Διαφορετικό το φετινό καλοκαίρι

M. Παγώνη: Μετά τις 20 Σεπτέμβρη βγάζουμε μάσκες - Διαφορετικό το φετινό καλοκαίρι
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Μετά τις 20 Σεπτέμβρη θα είμαστε σε θέση να πετάξουμε τις μάσκες, ανάλογα με τα δεδομένα των εμβολιασμών, σύμφωνα με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ για το άνοιγμα το σχολείων σήμερα υπογράμμισε πως δεν ανησυχεί γιατί τα παιδιά έδωσαν εξετάσεις και με τις μάσκες και τις αποστάσεις από τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, η Μ. Παγώνη πρότεινε να διευρυνθεί τουλάχιστον μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα το ωράριο της εστίασης γιατί όπως είπε δεν έχει σημασία να φεύγουν από το μπαρ και να μαζεύονται στις πλατείες ενώ επεσήμανε πως τα sms πρέπει να τελειώσουν γιατί κανένας δεν τα χρησιμοποιεί.

Σχετικά με το εμβόλιο της Astrazeneca είπε πως όποιος έχει κάνει ήδη την πρώτη δόση υπάρχει η ποσότητα που είναι επαρκής για να γίνει και η δεύτερη δόση. Επίσης πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ενώ έχουν ήδη τονιστεί οι επιπλοκές που υπάρχουν με τα σπάνια περιστατικά των θρομβώσεων και για τις εγκυμονούσες και όσες θέλουν να γίνουν μητέρες ανέφερε πως υπάρχει σύσταση να μιλήσουν με τους γυναικολόγους και να μην κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο. «Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αναφορικά με την μάσκα η ίδια τόνισε πως πιθανότατα θα βγάλουμε τις μάσκες μετά τις 20/9 ανάλογα με τα δεδομένα των εμβολιασμών και ότι υπολογίζεται μέχρι τέλος Ιουνίου να έχουμε ανοσία στο 50% και τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου να φτάσει το 75%. Παράλληλα τόνισε πως το φετινό καλοκαίρι δεν συγκρίνεται με το περσινό. 

Σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων και το ενδεχόμενο μιας τρίτης δόσης ανέφερε πως ελάχιστοι έκαναν παραπάνω μέρες πυρετό, ότι δεν σημαίνει τίποτα και ότι είναι θέμα οργανισμού. «Μικρό ποσοστό θα κάνει αυτές τις επιπλοκές» ενώ υπογράμμισε πως θα γίνει τρίτη δόση ίσως σε συγκεκριμένες ομάδες μετά τον Οκτώβρη και ότι θα εξαρτηθεί από παράγοντες κινδύνου και τα επιστημονικά δεδομένα.