Μ. Παγώνη: Είναι λογικό να έχουμε 15 μέρες lockdown στην Αττική

Μ. Παγώνη: Είναι λογικό να έχουμε 15 μέρες lockdown στην Αττική
Νοσοκομειακή μονάδα για τα κρούσματα κορονοϊού

«Είναι λογικό να έχουμε 15 μέρες lockdown στην Αττική» ανέφερε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, καθώς όπως επισήμανε, ως προς την αύξηση των κρουσμάτων «με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων εννοείται το lockdown στην Αττική». Επίσης σημείωσε ότι υπάρχει σχέδιο Γεννηματά, Λαϊκό και Ιπποκράτειο να γίνουν νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων πως επειδή τα πράγματα δεν είναι καλά, υπάρχει σχέδιο να μπουν τρία νέα μεγάλα νοσοκομεία το Γεννηματά, το Λαϊκό και το Ιπποκράτειο για να βοηθήσουν τα υπόλοιπα σε σχέση με τον κορωνοιο.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να έχουμε «15 μέρες lockdown στην Αττική», τόνισε πως αυτό θα καθοριστεί από τρείς παράγοντες: Τον αριθμό των κρουσμάτων, τον αριθμό νοσηλευομένων και τον αριθμό διασωληνωμένων.  «Αν αυτοί οι 3 παράμετροι συνεχίσουν να ανεβαίνουν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και λογικό είναι να ληφθούν άμεσα μέτρα¬, πρόσθεσε. Η ίδια υπενθύμισε ότι τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν και οι γρίπες. 

Η κα Παγώνη επεσήμανε πως οικονομικά δεν αντέχουμε νέο lockdown αλλά προηγείται η υγεία για να αποφύγουμε εικόνες Ιταλίας, Αγγλίας κλπ ενώ τόνισε πως χαλαρώσαμε όλοι και ότι τα λεωφορέια είναι εστίες υπερμετάδοσης.

Επιπλέον ανέφερε πως ταξιδιώτες που γύρισαν από περιοχές υψηλού κινδύνου δεν τήρησαν καραντίνα στην επιστροφή και αυτό προκάλεσε μεταξύ άλλων και τον σημερινό τριψήφιο αριθμό. 

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων η ίδια υπογράμμισε πως πρώτη βδομάδα δεν πήγε καλά η ιστορία. «Κατά την άποψη μου οι καθηγητές και οι δάσκαλοι θα έπρεπε να κάνουν το τεστ πριν πάνε επειδή είναι και μεγαλύτερης ηλικίας» δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, σημείωσε πως όποιος έχει αδιαθεσία ή πυρετό μένει στο σπίτι του.