7ος χρόνος, ημέρα 2092η
Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021

Μ. Παγώνη: Δεν θα φοράμε μάσκες εάν φτάσει στο 80% το τείχος ανοσίας

Μ. Παγώνη: Δεν θα φοράμε μάσκες εάν φτάσει στο 80% το τείχος ανοσίας

Οταν οι εμβολιασμοί φτάσουν σε ένα ποσοστό 80% τότε οι πολίτες δε θα χρειάζεται να φορούν μάσκες, ούτε σε εσωτερικούς χώρους, ανέφερε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε περίπου ένα με ενάμιση μηνά θα δοθούν οι οδηγίες για τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε όσους είχαν εμβολιαστεί στην πρώτη φάση του εμβολιασμού, εκτίμησε παράλληλα.

Επίσης ανέφερε ότι ενδεχομένως να μη χρειαστούν όλοι να λάβουν τρίτη δόση. Για όσους εμβολιάζονται την παρούσα περίοδο επεσήμανε ότι θα χρειαστούν την τρίτη δόση περίπου μετά από ένα χρόνο. Σχετικά με τις μάσκες στις διακοπές, η κα Παγωνη τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να τις φορούν ειδικά σε περιπτώσεις συνωστισμού, όπως στα σοκάκια ενός νησιού, που όπως τόνισε, δεν ξέρεις ποιος είναι δίπλα σου.

Αναφερόμενη στην κατάσταση των νοσοκομείων τόνισε ότι υπάρχει βελτίωση σε σχέση με τον κορονοϊό αλλά αργεί η αποκλιμάκωση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών, επειδή χρειάζονται πολυήμερες νοσηλείες.

Πρόσθεσε ότι η πίεση που δέχεται το σύστημα είναι μεγάλη από άλλους ασθενείς. Σημείωσε μάλιστα πως οι τελευταίες εφημερίδες ήταν πολύ δύσκολες και όχι εξαιτίας του κορoνοϊού.