Μ. Παγώνη: «Ανησυχητική» η ένταξη τριών νοσοκομείων στις μονάδες αναφοράς Covid-19

Μ. Παγώνη: «Ανησυχητική» η ένταξη τριών νοσοκομείων στις μονάδες αναφοράς Covid-19

Ως «καμπανάκι ότι τα πράγματα δεν θα πάνε καλά τους επόμενους μήνες» χαρακτήρισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη την κατάσταση με την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού ειδικά «αν προχωρήσουμε με τους ίδιους ρυθμούς», ενώ χαρακτήρισε «ανησυχητικό» την ένταξη τριών ακόμα νοσοκομείων στις μονάδες αναφοράς για Covid-19.

Είναι «ανησυχητικό» το γεγονός ότι από σήμερα, Δευτέρα, μπαίνουν με τμήματα για Covid-19 το «Ιπποκράτειο» και το «Λαΐκο» ενώ από την Παρσκευή μπαίνει και το «Γεώργιος Γεννηματάς», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» για να συνεχίσει λέγοντας «αυτό είναι ανησυχυτικό γιατί μπαίνουν τρία νοσοκομεία δυνατά που σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει, κάτι προσπαθούμε να προλάβουμε».

«Αν προχωρήσουμε με τους ίδιους ρυθμούς τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ» δήλωσε και ακολούθως εξέφρασε την ελπίδα «τα μέτρα να εφαρμοστούν», προσθέτοντας ότι «αν μέσα στον Οκτώβριο που ξεκινούν οι ιώσεις έχουμε τόσα κρούσματα, δεν ξέρουμε τι συμπεριφορά του κορονοϊού με τις ιώσεις αυτές».

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι «όσα κρεβάτια και αν μας δώσουν» το πρόβλημα θα παραμείνει αν συνεχίσουν οι ίδιοι ρυθμοί επισημαίνοντας ότι «το είδαμε και στην Ιταλία, όταν φτάσαμε στο σημείο να επιλέγουν ποιον θα βάλουν σε ΜΕΘ και ποιον όχι».

Ερωτηθείσα ποιο θα είναι το «σημείο μηδέν» για τα νοσοκομεία, η κυρία Παγώνη απάντησε ότι «αυτη τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό γιατί υπάρχουν τρεις παράγοντες: ο αριθμός των κρουσμάτων, ο αριθμός αυτών που νοσηλεύονται σε κλινικές και ο αριθμός των διασωληνωμένων» για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «δεν έχουμε μόνο τον covid-19. Ξέρετε τι σοβάρα προβλήματα υγείας έχουμε;».

Είναι «ανησυχητικό» το γεγονός ότι από σήμερα, Δευτέρα, μπαίνουν με τμήματα για Covid-19 το «Ιπποκράτειο» και το «Λαΐκο» ενώ από την Παρσκευή μπαίνει και το «Γεώργιος Γεννηματάς».

«Αυτό είναι ανησυχυτικό γιατί μπαίνουν τρία νοσοκομεία δυνατά που σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει, κάτι προσπαθούμε να προλάβουμε» κατέληξε η κυρία Παγώνη.