Μ. Κόνσολας: Κίνδυνος για τον τουρισμό από τους ελέγχους Ελλήνων στη Γερμανία

Μ. Κόνσολας: Κίνδυνος για τον τουρισμό από τους ελέγχους Ελλήνων στη Γερμανία

Αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο τομεάρχης τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Μάνος Κόνσολας, αναφορικά με τους ελέγχους που στους οποίους υποβάλλονται Έλληνες στα αεροδρόμια της Γερμανίας.

Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας, εκφράζει την ανησυχία του «για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι έλεγχοι αυτοί στον τουρισμό, ειδικότερα αν συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου».

Ακολουθεί η δήλωση του βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ:

«Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί άμεσα τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει και στον τουρισμό η απόφαση της Γερμανικής Κυβέρνησης να υποβάλλει σε ειδικούς ελέγχους  τους επιβάτες των πτήσεων που προέρχονται από την Ελλάδα κατά παρέκκλιση της συνθήκης Σένγκεν. Επιπτώσεις που θα είναι ακόμα μεγαλύτερες αν οι έλεγχοι συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
 
Ανεξάρτητα από τις αιτιάσεις που προβάλλει η  γερμανική πλευρά, η ελληνική Κυβέρνηση οφείλει - διεξάγοντας αυστηρούς και εντατικούς ελέγχους - να φυλάει αποτελεσματικά τα σύνορα της και να αποτρέπει όσους επιχειρούν να  εισέρχονται και να εξέρχονται από τη χώρα παρανόμως.
 
Μικρό το κακό αν βγούμε από τη Σένγκεν, δήλωνε παλαιότερα ο Πρωθυπουργός όταν ακόμη είχε... αυταπάτες. Δυστυχώς όμως το κακό δεν είναι καθόλου μικρό και τις συνέπειες θα τις διαπιστώσουμε πολύ σύντομα και στον τουρισμό».

Φωτογραφία: SOOC