Μ. Γκάγκα: Στο 90% η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική

Μ. Γκάγκα: Στο 90% η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική

Την ανησυχία της σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην χώρα εξέφρασε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία Μίνα Γκάγκα, σημειώνοντας παράλληλα πως η πληρότητα των ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής αγγίζει το 90%.

«Είμαστε σε μια δύσκολη φάση, γιατί έχουμε κουραστεί όλοι. Έχει περάσει ένας χρόνος και συνεχίζουμε να βλέπουμε κρούσματα αρκετά και αυτό μας αποκαρδιώνει», τόνισε η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Παράλληλα, η κ. Γκάγκα σημείωσε πως υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε φτάσει ήδη στην κορύφωση αυτού του πανδημικού κύματος, ενώ σχετικά με την παράταση του lockdown απαιτείται υπογράμμισε πως επιβάλλεται να φτάσουμε σε ένα ασφαλές επιδημιολογικό επίπεδο στην Αττική, ώστε το άνοιγμα να γίνει με το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο.

Τέλος, σχετικά με το νοσοκομείο Σωτηρία, η κ. Γκάγκα τόνισε ότι νοσηλεύονται με κορονοϊό λίγοι περισσότεροι από 300 ασθενείς εκ των οποίων περίπου οι 80 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.