Μ. Δερμιτζάκης: Πιθανόν 50 φορές περισσότερα τα πραγματικά ημερήσια κρούσματα

Μ. Δερμιτζάκης: Πιθανόν 50 φορές περισσότερα τα πραγματικά ημερήσια κρούσματα

Την πεποίθηση ότι τα πραγματικά κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται ημερησίως στην Ελλάδα είναι πολλά περισσότερα, εξέφρασε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, σημειώνοντας πως ίσως είναι και 50 φορές περισσότερα από τα κρούσματα που ανακοινώνονται.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ μεγάλη κυκλοφορία του ιού, μεγαλύτερη απ’ όσο έχει εκτιμηθεί. Πιστεύω ότι έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα», ενώ εξήγησε πως κατά την εκτίμηση του τα περισσότερα κρούσματα είναι σε νεαρές ηλικίες και χωρίς συμπτώματα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τη μη καταγραφή τους.

«Με βάση όλες τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει υπολογίζω ότι είναι περίπου 50 φορές παραπάνω από τα κρούσματα που βλέπουμε σε μια μέρα», συμπλήρωσε, ενώ για τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά του ιού σημείωσε πως είναι πολύπλοκα, καθώς το ζητούμενο σήμερα είναι να ελεγχθεί η μετάδοση του και πιθανότατα εντελώς άλλα προβλήματα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα.