Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, 17:49

-A +A

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία δεν πολλαπλασιάζει τους φίλους της με την προκλητική της συμπεριφορά

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, 17:49
Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία δεν πολλαπλασιάζει τους φίλους της με την προκλητική της συμπεριφορά
-A +A

Απάντηση στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για αποστρατικοποίηση 16 ελληνικών νησιών, έδωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας την αδυναμία της γείτονος να καταστεί αξιόπιστος συνομιλητής σε διεθνές επίπεδο λόγω της προκλητικής της συμπεριφοράς.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο κ Βαρβιτσιώτης επισήμανε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, τις έντονες και πολύπλευρες διπλωματικές προσπάθειες της χώρας και τις επαφές με τις χώρες που έχουν σημαίνοντα ρόλο σε θέματα της Μεσογείου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ερωτηθείς να σχολιάσει την ευρωπαϊκή στάση στο μεταναστευτικό ζήτημα, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή αμηχανία και στην αναγκαιότητα επίτευξης μιας συμφωνίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο η οποία θα δίνει στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες που πιέζονται περισσότερο, μια λειτουργική διέξοδο αντιμετώπισης του προβλήματος.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά στο ελληνικό κοινοβούλιο αλλά και με τη διάθεση της Γερμανίας, η οποία έχει θέσει ως προτεραιότητα το Μεταναστευτικό κατά την προεδρία της, το β' εξάμηνο του 2020.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα