7ος χρόνος, ημέρα 2103η
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Λουκίδης: Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό είναι ανεμβολίαστοι

Λουκίδης: Οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό είναι ανεμβολίαστοι

Ανεμβολίαστοι είναι οι πολίτες που νοσηλεύονται με κορονοϊό στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Στέλιος Λουκίδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο καθηγητής κληθείς να σχολιάσει την κάμψη στην πτωτική πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα, έκανε λόγο για πολυπαραγοντικό φαινόμενο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή αυτή τη στιγμή, ενδεικτικά στα νοσοκομεία, οι ασθενείς με κορονοϊό χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή είναι μεγαλύτερης ηλικίας και δεν εμβολιάστηκαν και νεαρές ηλικίες οι οποίες επίσης δεν εμβολιάστηκαν.

«Δεν μπορεί όλοι οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο να έχουμε την ίδια παρατήρηση, δεν μπορεί να είμαστε όλοι μέρος μιας συνωμοσίας» τόνισε.

Ερωτώμενος για το εάν βλέπει τέταρτο κύμα της πανδημίας προ των πυλών ο καθηγητής ανέφερε πως θέλει να βγάλει από το μυαλό του αυτό το σενάριο.

«Δεν θα ήθελα να ξαναζήσουμε τις ίδιες σκηνές» υπογράμμισε, αλλά παραδέχτηκε πως ενδεχομένως βιώσουμε την ίδια κατάσταση αλλά σε μικρότερο μέγεθος και με άλλες ηλικίες.

Ανέφερε μάλιστα πως το να μην περάσουμε τα ίδια, είναι στο χέρι μας και περισσότερο, σε ένα τσίμπημα, απευθύνοντας με αυτό τον τρόπο μια έκκληση στους πολίτες προκειμένου να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους.

Όσον αφορά το γεγονός πως τα μικρότερα παιδιά δεν εμβολιάζονται ακόμη σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η επιστημονική κοινότητα παρατηρεί πως η μετάλλαξη Δέλτα διασπείρεται πιο εύκολα σε παιδιά, ο κ. Λουκίδης, δήλωσε πως η ιατρική βιβλιογραφία όσον αφορά τον εμβολιασμό παιδιών είναι ακόμη ιδιαιτέρως περιορισμένη και για αυτό εξέφρασε την εκτίμηση πως πρέπει να εμβολιαστεί πρώτα όλο το εκπαιδευτικό και παρεκπαιδευτικό σύστημα.