Live η ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας

Live η ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Σημειώνεται πως αρνητικοί στην οποιαδήποτε χαλάρωση των υφιστάμενων μέτρων, εμφανίστηκαν οι λοιμωξιολόγοι στη σημερινή τους συνεδρίαση βάζοντας «φρένο» στις προσδοκίες για επαναλειτουργία φροντιστηρίων τη Δευτέρα και εξομάλυνσης της λειτουργίας του λιανεμπορίου χωρίς να χρειάζεται να κλείσει ο πελάτης ραντεβού με το κατάστημα. Αρνητική, επίσης, ήταν η εισήγησή τους και για τα κέντρα αισθητικής και τα εμπορικά καταστήματα.

Υπενθυμίζεται πως νέο αρνητικό ρεκόρ καταγράφηκε σήμερα με 824 διασωληνωμένους στη χώρα το τελευταίο 24ωρο. Παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα με 3.067 νέες μολύνσεις σε 65.209 τεστ, ενώ ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 91.

Παρακολουθείστε ζωντανά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας: