Λιμένας Ηρακλείου: Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος πρόεδρος

Λιμένας Ηρακλείου: Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος πρόεδρος

Ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) Απόλλων Φιλιππής από τον απερχόμενο πρόεδρο Γιάννη Μπρα.

Κατά την σημερινή παράδοση -παραλαβή ο νέος πρόεδρος του ΟΛΗ αναφέρθηκε στο μεγάλο στοίχημα όπως είπε για το λιμάνι.

«Κρατάμε ότι θετικό έχει γίνει. Δεν μηδενίζομε τίποτα και πάνω εκεί θα προσπαθήσομε να χτίσομε ότι καλύτερο για το λιμάνι στα πλαίσια και στην κατεύθυνση που θα βοηθήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και γενικότερα της χώρας μας».

Παράλληλα ο Απόλλων Φιλιππής τόνισε: «Το μεγάλο στοίχημα είναι το λιμάνι, είναι να δούμε πως θα μπορέσομε με τη συνεργασία της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού και τους φορείς να δέσει η αναπτυξιακή πορεία του λιμανιού με τις κοινωνικές ανάγκες στα πλαίσια πολιτικών που θα μπορέσουν να βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπρας αποχωρώντας από την προεδρία του ΟΛΗ μετά από περίπου 5,5 χρόνια ευχαρίστησε το προσωπικό, τους συνεργάτες του, και τους φορείς «για την στήριξη και την δύναμη που μας δώσατε να συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο για τον προορισμό Ηράκλειο» όπως τόνισε.

Ακόμη, δήλωσε υπερήφανος για τα 17 βραβεία στο λιμάνι και «για τα πάνω από 350 μικρά και μεγάλα έργα και παρεμβάσεις και για την διεθνή αναγνώριση του λιμανιού, αλλά και για όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα που καταφέραμε να φέρουμε σπίτι μας, στο λιμάνι μας» όπως ανέφερε.

Εξάλλου, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με δήλωση του συνεχάρη τον νέο πρόεδρο του ΟΛΗ σημειώνοντας «Με τη μακρά πείρα και την τεχνική και επιστημονική του κατάρτιση, είμαι βέβαιος ότι από τον νέο τομέα ευθύνης, θα συμβάλλει καθοριστικά στην επίτευξη της αποστολής του ΟΛΗ».

Παράλληλα, ο δήμαρχος σημείωσε ότι στον δήμο Ηρακλείου προσδοκούμε ουσιαστική συνεργασία με τη νέα διοίκηση, με σταθερό προσανατολισμό την ανάπτυξη του τόπου μας» ευχόμενος τέλος στον νέο πρόεδρο και στο νέο διοικητικό συμβούλιο επιτυχημένη και δημιουργική θητεία.

Ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Απόλλων Φιλιππής, είναι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός και προΐσταται του Τμήματος Τεχνικών Εφαρμογών της Περιφέρειας Κρήτης. Στις εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ηρακλείου, ενώ έχει και ιδιαιτέρα σημαντική αυτοδιοικητική δράση ως περιφερειακός σύμβουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ