7ος χρόνος, ημέρα 2185η
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Λάρισα: Ένταση με αντιεμβολιαστές έξω από τη Μητρόπολη

Λάρισα: Ένταση με αντιεμβολιαστές έξω από τη Μητρόπολη
YouTube Larissanet OnlineNewspaper

Ένταση επικράτησε έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου στη Λάρισα το πρωί της Κυριακής, στον προαύλιο χώρο του οποίου πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί από την κινητή μονάδα εμβολιασμού της 5ης ΥΠΕ, με το σκεύασμα της Pfizer. Αντιεμβολιαστές αποδοκίμασαν τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιο.

«Δεν κάναμε τίποτα άλλο από το να συμπαραταχθούμε με τους φορείς της Θεσσαλίας και μαζί να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας και ενθάρρυνσης. Ότι δηλαδή οι άνθρωποι δεν επιτρέπεται να νικηθούν από τον φόβο. Το ισχυρότερο ποσοστό αυτών που δεν εμβολιάζονται προκύπτει ότι κινούνται από τον φόβο και όχι από άλλα ελατήρια», τόνισε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου αναφορικά με την πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχει η Μητρόπολη μαζί με την 5η ΥΠΕ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων για τη δυνατότητα εμβολιασμών στον προαύλιο χώρο των εκκλησιών.

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Εκκλησίας για την υποστήριξη του εμβολιασμού κατά της Covid-19, σημειώνοντας ότι «πρέπει να κατανοήσουν οι άνθρωποι πως το εμβόλιο είναι υγειονομικό ζήτημα, ούτε θεολογικό, ούτε πολιτικό». Τόνισε δε, πως «οι άνθρωποι για το αν θα κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να ρωτήσουν τον γιατρό τους, και όχι τον πολιτικό τους καθοδηγητή».

Μεταξύ άλλων ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στη μικρή ομάδα των ανθρώπων που συγκεντρώθηκε έξω από την εκκλησία για να διαμαρτυρηθούν για τη διαδικασία των εμβολιασμών, λέγοντας ότι «τους ευχαριστούμε γιατί μας προσέφεραν ισχυρή διαφήμιση, κυρίως διότι αποκάλυψαν στους πολλούς ποιοι είναι αυτοί που αντιδρούν και πόσο μπορούμε να τους παίρνουμε σοβαρά υπόψιν».

Ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε του πολίτες που βρέθηκαν στον προαύλιο χώρου της εκκλησίας για να εμβολιαστούν και κάλεσε τους πιστούς να συμμετάσχουν στον εμβολιασμό.

«Θα προσπαθήσουμε και αυτό που η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκπέμπει στέλνοντας το μήνυμα της ζωής», σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος και συμπλήρωσε: «Δεν λέμε αυτά που λέμε γιατί δρούμε εκτός ιατρικής πραγματικότητας. Οι γιατροί μας και μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων είναι και ανεξάρτητες έρευνες έχουν κάνει και συνεπώς συνομιλώντας με αυτούς μπορούμε να κατανοήσουμε και το μέγεθος της βοήθειας από το εμβόλιο και την πιθανότητα των όποιων παρενεργειών».

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες, αρνητές των εμβολίων είχαν πραγματοποιήσει και πάλι «κινητοποίηση», με τη Μητρόπολη να τους μοιράζει σοκολατάκια «για να μην φύγουν πικραμένοι», όπως είχε σημειωθεί χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη:

Λάρισα: Σήμερα οι εμβολιασμοί έξω από τους Ιερούς Ναούς

Λάρισα: Η Μητρόπολη απαντά σε αντιεμβολιαστές με... σοκολατάκια