Λ. Μπλανκφέιν: Ο Σάντερς θα καταστρέψει την Αμερικανική οικονομία

Λ. Μπλανκφέιν: Ο Σάντερς θα καταστρέψει την Αμερικανική οικονομία

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs Λόιντ Μπλανκφειν υποστήριξε ότι μια ενδεχόμενη εκλογή του Μπέρνι Σάντερς στην προεδρία των ΗΠΑ,  θα καταστρέψει την οικονομία της χώρας με αφορμή τη νίκη του γερουσιαστή του Βερμόντ στα προκριματικά του Νιου Χάμσαϊρ.

Ο Μπλανκφειν έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter «Αν οι δημοκρατικοί δώσουν το χρίσμα στον Σαντερς τότε οι Ρώσοι θα πρέπει να σκεφτούν πως θα μπορέσουν να διαλύσουν τις ΗΠΑ. Είναι τόσο δικαστικός όσο ο Τραμπ, θα καταστρέψει την οικονομία και δεν ενδιαφέρεται για τον στρατό. Αν ήμουν Ρώσος θα στήριζα τον Σάντερς αυτή τη φορά».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπλανκφειν ασκεί κριτική σε υποψήφιο της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών, αφού πρόσφατα εξέφρασε την ίδια άποψη για την Γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν η οποία κάποια στιγμή προπορευόταν στις δημοσκοπήσεις.

Ο πρώην επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας δεν έχει στηρίξει κάποιον υποψήφιο σε αυτές τις εκλογές αλλά στο παρελθόν έχει κάνει δωρεές υπέρ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων. Η τελευταία φορά που στήριξε κάποιον ήταν το 2007 οπότε και ανακοίνωσε την δωρεά 4,500 δολαρίων (ανώτατο επιτρεπόμενο) προς τη Χίλαρι Κλίντον.

AP image