Κυρ. Πιερρακάκης: Η κυβέρνηση κλείνει τις εκκρεμότητες που χρονίζουν

Κυρ. Πιερρακάκης: Η κυβέρνηση κλείνει τις εκκρεμότητες που χρονίζουν

Τη στήριξή του στον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα επισήμανε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης μομφής κατά του ΥΠΟΙΚ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το σκεπτικό και η σκοπιμότητα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπό αμφισβήτηση, την στιγμή που η «κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της και κλείνει τις εκκρεμότητες του κράτους που χρονίζει». Άλλωστε, ο νέος πτωχευτικό κώδικας «αποτελεί μόνιμη και ξεκάθαρη λύση, η οποία προστατεύει τους πολίτες που βρέθηκαν σε δύσκολη συγκυρία, δίχως να αφήνει παράθυρο στους στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Σε ότι αφορά τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ο κ. Πιερρακάκης υπενθύμισε ότι η χώρα μας στη βάση της ανταγωνιστικότητας έχει σκαρφαλώσει 7 θέσεις. Συγκκεριμένα, η Ελλάδα στο «IMD 2020 Digital Competitiveness Ranking». καταλαμβάνει για το 2020 την 46η θέση της διεθνούς κατάταξης με τις πιο ανταγωνιστικές ψηφιακά οικονομίες, έναντι της 53ης, που κατείχε το 2019 και το 2018 και της 50ης, όπου είχε βρεθεί το 2017. Αυτό, σύμφωνα με τον Υπουργό, ήρθε ως αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών, ενώ το τελικό ζητούμενο είναι στο δημόσιο να διακινούνται πληροφορίες αντί για έγγραφα. Μάλιστα, ως στόχο έθεσε να ξεπεράσουν οι υπηρεσίες στο gov.gr τις 1000, όπου θα ενταχθεί και ο τομέας της αυτοδιοίκησης.

Ειδική μνεία έκανε στο 5g, το οποίο αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2021 να ξεκινήσει η εμπορική του διάθεση. «Πρόκειται για μια από τις λίγες περιπτώσεις που η χώρα καινοτομεί διεθνώς. Θα χρησιμοποιήσουμε τη δημοπρασία του φάσματος για μα γεννήσουμε μια αγορά που θα έχει σχέση με τα συγκεκριμένα δίκτυα», είπε χαρακτηριστικά και παράλληλα ξεκαθάρισε ότι αναμένεται να προκύψει μεγάλη αξία για την Ελλάδα.

Κλείνοντας ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε ότι στο Υπουργείο έχουν δύο στόχους: την επίλυση εκκρεμοτήτων και το άνοιγμα στο μέλλον. «Δυστυχώς για τον πρώτο είναι περισσότερα που πρέπει να γίνουν και αυτά θα αλλάξει», σημείωσε και έκανε λόγο για ένα «λάθος» που θα «αποκαταστήσουμε γιατί έχουμε τις γνώσεις και τη βούληση». «Πρέπει να φτιάξουμε τη χώρα που μας αξίζει», υπογράμμισε με νόημα και κάλεσε τους βουλευτές να καταψηφίσουν την πρόταση μομφής εναντίον του Υπουργού Οικονομικών.