Κυρ. Μητσοτάκης: To πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για δωρεάν μαστογραφίες έχει κοινωνικό αποτύπωμα

Κυρ. Μητσοτάκης: To πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για δωρεάν μαστογραφίες έχει κοινωνικό αποτύπωμα

Την έναρξη λειτουργίας του πρώτου μαζικού προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου «Φώφη Γεννηματά» στην πατρίδα μας που αφορά στην παροχή δωρεάν προληπτικής μαστογραφίας στις γυναίκες 50 έως 69  ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «ξεκινούμε με τον καρκίνο του μαστού τον οποίο γνωρίζουμε πια πως αν εντοπιστεί είναι ιάσιμος». Πρόσθεσε ότι το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιήθηκε βασισμένο στην εμπειρία των εργαλείων της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αλλά και στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της COVID 19.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι πρόκειται για ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα που αξιοποιεί δημόσιες και ιδιωτικές δομές ενώ παράλληλα έχει κοινωνικό αποτύπωμα.  Αναφέρθηκε στα στατιστικά στοιχεία στη χώρα μας, ότι οι περισσότερες γυναίκες που αρρωσταίνουν από καρκίνο του μαστού προέρχονται από χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα και τόνισε την ανάγκη να χτίσουμε μια καμπάνια ώστε να ενημερώνονται όλες οι γυναίκες. 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε ένα άλλο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας που είναι η παιδική παχυσαρκία σημειώνοντας ότι είναι αδιανόητο που στην Ελλάδα έχουμε τόσο μεγάλους δείκτες παχυσαρκίας και δεσμεύτηκε ότι θα εμπλακεί προσωπικά σε αυτά τα προγράμματα. « Έχουμε μπροστά μας μια ατζέντα παρεμβάσεων για τη δημόσια υγεία» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε μια αναφορά στη συνέντευξή της μητέρας του, της Μαρίκας Μητσοτάκη το 1996 που δεν δίστασε να μιλήσει δημόσια για τον καρκίνο του μαστού και τόνισε ότι ο φόβος ισοδυναμεί με το θάνατο.

Διαβάστε Περισσότερα