Κυρ. Μητσοτάκης: Θρηνούμε τη μνήμη των θυμάτων της Marfin

Κυρ. Μητσοτάκης: Θρηνούμε τη μνήμη των θυμάτων της Marfin

Ειδική αναφορά στα τρία θύματα της Marfin έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το περιβάλλον. Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, προανήγγειλε ότι στο προσεχές διάστημα θα τοποθετηθεί ειδική πλακέτα στο «κτίριο της φωτιάς και του μίσους». Μια πλακέτα που όπως είπε θα «πολεμά τη λήθη και θα μας καλεί σε ενότητα και δημοκρατική επαγρύπνηση. Θα κρατά ζωντανό το μεγάλο δίδαγμα εκείνης της ημέρας: Ποτέ πια».  

Τις επόμενες ημέρες, η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν. Μια ειδική πλακέτα στο κτίριο της φωτιάς και του μίσους θα πολεμά τη λήθη και θα καλεί σε ενότητα και δημοκρατική επαγρύπνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι σήμερα θρηνούμε τη μνήμη των θυμάτων της Marfin. «Ακριβώς 10 χρόνια μετά τιμούμε την μνήμη της Παρασκευής Ζούλια, του Επαμεινώνδα Τσακάλη και της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου. Είναι τα θύματα της Marfin. Αθώοι συμπολίτες μας που τους στέρησε την ζωή η τυφλή βία και ο διχασμός. Οι μολότοφ των κουκουλοφόρων μιας εποχής που πλήγωσε την Ελλάδα ολόκληρη. Την πολιτική, την κοινωνία, τον πολιτισμό την εικόνα μας στο εξωτερικό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

Μόλις, μάλιστα, ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, αφού διάβασε τα ονόματα των θυμάτων εκείνης της ταραγμένης περιόδου, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην Ολομέλεια. Όλοι οι παριστάμενοι βουλευτές σηκώθηκαν από το έδρανό τους, τιμώντας την θλιβερή επέτειο.