Κυρ. Μητσοτάκης: Συνεχίζουμε με τον ελληνικό λαό στο δρόμο του ρεαλισμού

Κυρ. Μητσοτάκης: Συνεχίζουμε με τον ελληνικό λαό στο δρόμο του ρεαλισμού

Στις πρωτολογίες των πολιτικών αρχηγών αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την δευτερολογία του απαντώντας στις επιθέσεις που δέχθηκε σημειώνοντας ότι στην ομιλία της Φ. Γεννηματά κυριάρχησε ο μαξιμαλισμός, σε αυτήν του Αλ. Τσίπρα ο μηδενισμός, σε εκείνη του Δ. Κουτσούμπα ο αρνητισμός, στην ομιλία του Κυρ. Βελόπουλου ο λαϊκισμός και σε αυτήν του Γ. Βαρουφάκη ο σουρεαλισμός.

Σημειώνοντας πως η κυβέρνηση επιλέγει τον ρεαλισμό απευθύνθηκε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ επισημαίνοντας ότι «μου θυμίσατε τον κ. Τσίπρα χωρίς το ταλέντο στο ψέμα και τον λαϊκισμό». Σκληρή και η κριτική στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αναφορές σε υπονόμευση των μέτρων.

Σταματήστε να κουνάτε το δάχτυλο είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα καλώντας τον να είναι προσεκτικός υπενθυμίζοντας μάλιστα τι έγινε και με το εμβόλιο όταν ο ίδιος δήλωνε στις αρχές Νοεμβρίου ότι η κυβέρνηση προχωρούσε σε «εμπόριο ελπίδας». «Κάποτε οι αντιμνημονιακοί έμειναν με το νταούλι στο χέρι» τόνισε και τώρα όταν αντιμετωπιστεί η πανδημία «οι κορονοκάπηλοι θα μείνουν χωρίς κορονοϊό» για να καταλήξει ότι τότε θα αναρωτηθούν «και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους».

Ο πρωθυπουργός στηλίτευσε την απουσία της Φώφης Γεννηματά από την αίθουσα της Ολομέλειας, στην αρχή της δευτερολογίας του  χαρακτηρίζοντας άκομψη τη στάση της «όταν έχεις προκαλέσει μία συζήτηση να απουσιάζεις από όλους τους ομιλητές που ακολουθούν τη δική σου ομιλία».

Απευθυνόμενος στην κα Γεννηματά, ο πρωθυπουργός είπε πως «σε όλες τις μετρήσεις οι ψηφοφόροι του κόμματός σας στηρίζουν τις κυβερνητικές πολιτικές και εσείς χρεώνετε στην κυβέρνηση όλα τα στραβά στον τόπο», επισημαίνοντας ότι ακολουθεί τον επικριτικό ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όπως ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει το γνωστό μοτίβο, ότι λίγο πολύ όλα τα έχουμε κάνει θάλασσα και ότι αυτή είναι η αλήθεια.

«Αν δεν είχαμε κλείσει, είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η αύξηση θα ήταν εκθετική και η επιβάρυνση στο ΕΣΥ τέτοια που πιθανώς να μην μπορούσαμε να διαχειριστούμε» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι το βρετανικό στέλεχος σε συνδυασμό με το καταχείμωνο έκαναν την μεταδοτικότητα του ιού πιο γρήγορη, αλλά η χώρα μας πήρε γρήγορα μέτρα, αναγνωρίζοντας πως σήμερα ο βαθμός συμμόρφωσης δεν είναι ίδιος με πέρσι τον Απρίλιο και το Μάιο, καθώς υπάρχει κούραση στην κοινωνία.

Ως προς το θέμα των εμβολιασμών ο πρωθυπουργός επισήμανε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι χρειαζόμαστε περισσότερα εμβόλια και να κάνουν οι ηλικιωμένοι, όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα και οι παραγωγικές τάξεις, αντιπαραθέτοντας την πρόταση Τσίπρα για εμβολιασμό άμεσα όλου του πληθυσμού.

 «Όλοι δηλαδή! Πώς το σκεφτήκατε;» διερωτήθηκε και υπογράμμισε πως το ζήτημα διευθετείται με βάση τους αριθμούς των εμβολίων που έχουμε και την προτεραιοποίηση των εμβολιασμών που  καθορίζεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. «Υπήρχαν χώρες που εμβολίασαν με την πρώτη δόση και έχει ο Θεός για τη δεύτερη. Εμείς δεν επιλέξαμε αυτή τη στρατηγική», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στα self test υπογράμμισε πως αν θέλουμε να έχουμε πολλά περισσότερα τεστ, άλλη λύση από τα self test δεν υπάρχει και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι παρά τις όποιες μικρές αστοχίες κάνουμε το απολύτως σωστό και θα ανοίξουμε τα σχολεία όταν θα έχουμε τη δυνατότητα όλοι οι μαθητές να κάνουν κάθε εβδομάδα τεστ.

Δεν άφησε αναπάντητο και το ζήτημα με τις ΜΕΘ που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζοντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως «αποσύρατε προσεκτικά τον αψύ συντοπίτη μου, τον κ. Πολάκη, ο οποίος θα έδινε αγώνα να μας πείσει» και εν συνεχεία διάβασε τίτλους δημοσιευμάτων από την εποχή διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ: «Η αγωνία για ένα κρεβάτι ΜΕΘ, 75 άτομα λίστα αναμονής», «Διασωληνωμένοι σε διαδρόμους», «Τραγωδία στο Σωτηρία» , «1.000 θάνατοι το χρόνο από ελλείψεις ΜΕΘ».

«Αυτά συνέβαιναν για τέσσερα χρόνια επί δική σας διακυβέρνησης και χωρίς πανδημία» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε σε ένα τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου: «Η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει και όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει. Να είναι καλά ο Διονύσης Σαββόπουλος, νομίζω ότι ο στοίχος αυτός γράφτηκε για εσάς».