Kυρ. Μητσοτάκης: Αναγκαία η δημιουργία θέσης υπουργού επικρατείας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Kυρ. Μητσοτάκης: Αναγκαία η δημιουργία θέσης υπουργού επικρατείας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Του Γιάννη Τρουπή 

Ως απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης της ΝΔ χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στην ημερίδα με θέμα “Ψηφιακή Οικονομία, επιταχυντής για την περιφερειακή ανάπτυξη”, την οποία διοργάνωσε η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, τόνισε πως η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει το τρένο της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης.

“Η ταχύτητα του ψηφιακού μετασχηματισμού υποχρεώνει στην απόλυτη επαναξιολόγηση των προτεραιοτήτων μας. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει το τρένο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Στο δείκτη της ψηφιακής οικονομίας η Ελλάδα βρέθηκε στην 27η από την 26η θέση που βρισκόταν. Αλλες χώρες με πιο χαμηλό ΑΕΠ από εμάς, έχουν κάνει “ψηφιακά” άλματα, όπως η Τσεχία και η Βουλγαρία. Δυστυχώς έχουμε εμείς μείνει πίσω και αυτό αυξάνει τις ευθύνες που έχουμε ως η επόμενη κυβέρνηση” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε τους τέσσερις τομείς της ελληνικής οικονομίας που μπορούν να επωφεληθούν άμεσα από το ψηφιακό μετασχηματισμό. Τουρισμός, πολιτισμός, έξυπνη γεωργία, ενέργεια θα είναι, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, οι κατηγορίες που θα ενισχυθούν άμεσα μέσα από την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα επανέλαβε τη δέσμευσή του για θέσπιση θέσης υπουργού επικρατείας που θα έχει τον κεντρικό συντονισμό ολόκληρου του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας.

“Είναι δουλειά του πρωθυπουργικού γραφείου για να εφαρμοστεί η προτεραιότητα αυτή”. επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ που τόνισε την ανάγκη βελτίωσης των δικτύων, ώστε περιοχές της χώρας μας να μην υστερούν αλλά και τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για 50.000 άνεργους απόφοιτους σχολών προκειμένου να κάνουν μία καινούργια καριέρα, επανεκπαιδευόμενοι στο κομμάτι των νέων τεχνολογιών.

Στην ημερίδα κεντρική ομιλήτρια ήταν η Ευρωπαία επίτροπος για τη ψηφιακή οικονομία Mariya Gabriel, η οποία ανέπτυξε της προτεραιότητες της ευρωπαϊκής επιτροπής στον συγκεκριμένο τομέα.