Κυβερνητικές πηγές για self test: Υπάρχει αναγκαίο απόθεμα για όλους τους δικαιούχους

Κυβερνητικές πηγές για self test: Υπάρχει αναγκαίο απόθεμα για όλους τους δικαιούχους

Σήμερα υπάρχει δυνατότητα διάθεσης πάνω από ένα εκατομμύριο self test, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει το αναγκαίο απόθεμα για την εξυπηρέτηση όλων των δικαιούχων. Μάλιστα, οι τρεις από τους τέσσερις δικαιούχους έχουν ήδη προμηθευτεί τα απαραίτητα τεστ για την επαναλειτουργία των σχολείων από τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με την εξέλιξη της διάθεσης των δωρεάν self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σημειώνεται ότι μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν διατεθεί περισσότερα από 6 εκατ. τέστ 1.287.000 δικαιούχους.

«Λόγω της υψηλής ζήτησης σημειώθηκαν κενά σε φαρμακεία και έως αργά το βράδυ» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ενώ συμπληρώνουν ότι «νωρίς σήμερα το πρωί έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες ανεφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαμακαποθήκες αλλά και από το απόθεμα της πολιτικής προστασίας προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις.»

Σημειώνεται παράλληλα ότι τα φαρμακεία σήμερα, τρίτη ημέρα διάθεσης των τεστ στους δικαιούχους, παραμένουν ανοιχτά έως τις 5-6 μμ και συνεχίζουν τη δωρεάν διανομή σε όσους πολίτες δεν έχουν λάβει.