Κρήτη: Δύο γυναίκες και δύο παιδιά νεκροί από τη βύθιση σκάφους με μετανάστες

Κρήτη: Δύο γυναίκες και δύο παιδιά νεκροί από τη βύθιση σκάφους με μετανάστες
Λιμενικό σκάφος σε επιχείρηση εντοπισμού μεταναστών

Ακόμη μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή το μεσημέρι της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή ανατολική της Κρήτης, όπου χθες βυθίστηκε σκάφος το οποίο  μετέφερε αλλοδαπούς από τις ακτές της Τουρκίας. 

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 57 άτομα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για ακόμη 14 αγνοούμενους, βάσει των λεγομένων των αλλοδαπών που ειδοποίησαν χθες το μεσημέρι τις αρχές και ως εκ τούτου συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης.

Οι σοροί δύο παιδιών, 6 και 7 ετών, και μιας γυναίκας που είχαν εντοπιστεί νωρίτερα, μαζί με 19 διασωθέντες, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σητείας από ένα παραπλέον πλοίο και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του λιμενικού. Στο σημείο των ερευνών βρίσκονται πέντε παραπλέοντα πλοία, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο super puma και αεροσκάφος του λιμενικού.

Το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και πρόσφυγες δεν έχει γίνει γνωστό από πού ξεκίνησε και ποιος ήταν ο προορισμός του.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, αμέσως μόλις ενημερώθηκε χθες για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ