Κρέτσος - Παππάς μιλούν για παραπλανητικά δημοσιεύματα χωρίς να απαντούν για τη διαφήμιση

Κρέτσος - Παππάς μιλούν για παραπλανητικά δημοσιεύματα χωρίς να απαντούν για τη διαφήμιση

Με πομφόλυγες κι όχι με στοιχεία επίλεξε (με καθυστέρηση αρκετών ημερών) να απαντήσει ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, στο στοιχειοθετημένο ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου» για την πλουσιοπάροχη επικοινωνιακή πολιτική του Υπουργείου του. 

Ο κ. Κρέτσος, εκφράζοντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου στο οποίο προΐσταται ο Νίκος Παππάς, κάνει λόγο για «παραπλανητικά δημοσιεύματα», τα οποία διεκδικούν επάξια το βραβείο «Πινόκιο». Υποστηρίζει, δε, ότι είναι αναληθές το δημοσίευμα, μολονότι τα νούμερα που παρουσιάζει ο Φιλελεύθερος είναι ενδεικτικά.

Για του λόγου του αληθές για την «επικοινωνιακή προβολή» κατά το 2018, μεταξύ πολλών άλλων, εγκρίθηκαν: • 5.084.000 ευρώ για την Ελληνικό Κτηματολόγιο, παρά το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει ουσιαστικά Κτηματολόγιο (εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι το ποσό αυτό «διορθώθηκε» με έγκριση 3.720.000 ευρώ για το 2019, που θα δοθούν για τον ίδιο σκοπό) • 116.300 ευρώ για τον ΕΛΓΟ - «Δήμητρα» -έναντι 2.221.553,68 ευρώ που ο κ. Παππάς είχε εγκρίνει αρχικά (!)- για τον Οργανισμό, δηλαδή, που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Αποστόλου, ζήτησε προσφάτως την παραίτηση όλων των μελών του Δ.Σ., ως ελάχιστη απόδοση ευθυνών για το χάσιμο προγραμμάτων προώθησης της φέτας στην Ευρωπαϊκή Ένωση • 1.205.926,67 ευρώ για τη διεύθυνση Τουρισμού και Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής (!) της Περιφέρειας Αττικής (επιπλέον δηλαδή από τα ποσά που εγκρίθηκαν για την
«κεντρική» επικοινωνιακή προβολή της... βάρδιας της κ. Δούρου)....

Παρ' όλα αυτά ο κ. Κρέτσος καλεί τους  «συντάκτες των ευφάνταστων αυτών σεναρίων να αποταθούν στους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους της χώρας –και κυρίως σε όσους πρόσκεινται στην Αξιωματική Αντιπολίτευση- καθώς και στους επικεφαλείς των φορέων που καταρτίζουν τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής τους, ώστε να ενημερωθούν αν έχει υπάρξει παρέμβαση ή οποιαδήποτε εμπλοκή του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ στον καθορισμό του περιεχομένου των προγραμμάτων αυτών».

Κλείνοντας τη σχετική ανακοίνωση, στην οποία για την ταμπακιέρα δεν λέει απολύτως τίποτα διατυμπανίζει ότι το Υπουργείο του δεν έχει να κρύψει, ενώ πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα μιλώντας για σκάνδαλα άλλων. «Οι «γυψοσανίδες», τα κρυφά δωμάτια, τα χαριστικά κονδύλια μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ ας αναζητηθούν σε άλλες κυβερνήσεις», τονίζει στη σχετική ανακοίνωση, αν και μάλλον αν κρίνουμε από αυτά που λέει επισήμως στα Υπουργικά Συμβούλια ο κ. Καμμένος, τη φωλιά της η σημερινή κυβέρνηση την έχει… λερωμένη!

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Με παραπλανητικά δημοσιεύματα, τα οποία διεκδικούν επάξια το βραβείο "Πινόκιο", η εφημερίδα Φιλελεύθερος παρουσιάζει την ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης να μοιράζει -κατά το δοκούν- εκατομμύρια ευρώ ως διαφημιστική δαπάνη, μέσω φορέων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Με δεδομένο το αναληθές του δημοσιεύματος, καλούμε τους συντάκτες των ευφάνταστων αυτών σεναρίων να αποταθούν στους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους της χώρας –και κυρίως σε όσους πρόσκεινται στην Αξιωματική Αντιπολίτευση- καθώς και στους επικεφαλής των φορέων που καταρτίζουν τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής τους, ώστε να ενημερωθούν αν έχει υπάρξει παρέμβαση ή οποιαδήποτε εμπλοκή του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ στον καθορισμό του περιεχομένου των προγραμμάτων αυτών.

Το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ δεν έχει να κρύψει τίποτα.

Οι "γυψοσανίδες", τα κρυφά δωμάτια, τα χαριστικά κονδύλια μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ ας αναζητηθούν σε άλλες κυβερνήσεις».