ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

Κορυφώνεται η πίεση στις ΜΕΘ - Μειώνεται ο αριθμός των κλινών στην Αττική

Κορυφώνεται η πίεση στις ΜΕΘ - Μειώνεται ο αριθμός των κλινών στην Αττική

Στην κορύφωσή του φαίνεται να περνάει η πίεση που δέχεται το νοσηλευτικό σύστημα της χώρας, ιδιαίτερα στην Αττική, καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να καταγράφουν τετραψήφιους αριθμούς καθημερινά το τελευταίο διάστημα και οι διασωληνωμένοι μέσα σε 24ώρες να φτάνουν τους 564 από 545 χθες και 521 προχθές, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. 

Σήμερα, παρά το γεγονός ότι την Κυριακή υπολειτουργούν τα διαγνωστικά Κέντρα τα καταγεγραμμένα περιστατικά λοίμωξης ανήλθαν σε 1.626, με την Αττική να βρίσκεται πρώτη στη λίστα ως προς τον αριθμό των εντοπισμένων κρουσμάτων, ενώ οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 έφτασαν τους 53, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό θανάτων στους 7.091 σε ολόκληρη τη χώρα.

Ταυτόχρονα οι εισαγωγές νέων ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της επικράτειας ανέρχονται 424. Για μια ακόμη ημέρα, οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία ξεπερνούν τους 400 ημερησίως, με αποτέλεσμα, μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου υπολογίζεται σε 429 ασθενείς, ενώ προκαλούν έντονη ανησυχία οι προβλέψεις των επιστημόνων για την εξέλιξη της πανδημίας που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα κρούσματα να φτάσουν και στις 3.000. 

Μέχρι το τέλος και αυτής της εβδομάδας τα κρούσματα θα είναι της τάξης των 3.000 με την καμπύλη να αρχίζει να πέφτει από τις 25 Μαρτίου και έπειτα. «Προς το τέλος της εβδομάδος η απαρχή της επιπέδωσης της καμπύλης. Και εν συνεχεία μετά τις 25 του Μάρτη θα αρχίσουμε να βλέπουμε σαφή δείγματα αποκλιμάκωσης. Αργής μεν αλλά αποκλιμάκωσης.», είχε δηλώσει ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης στο Mega.

Δεν ήταν τυχαία η αναφορά του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος από τη Βουλή επισήμανε πως το νοσοκομείο Χαλκίδας είναι έτοιμο να δεχτεί ασθενείς αν και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία της Αττικής.

O καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας  σήμερα στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι η εικόνα είναι τραγική στην Αθήνα και ότι το σύστημα είναι πέρα από τα όρια του και  ανέφερε πως τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με φίλους και οικογένεια οι οποίοι στην ουσία έχουν κολλήσει ο ένας από τον άλλον πηγαίνοντας ο ένας στα σπίτια του άλλου.

«Εκεί γίνεται το μεγάλος μέρος της διάδοσης άρα πρέπει να δώσουμε εναλλακτική διέξοδο στην ανθρώπινη ανάγκη για επαφή. Δεν υπάρχει σωτηρία αν μαζευόμαστε ομαδικά στις πλατείες. Πρέπει με έξυπνους τρόπους να κόψουμε την μετάδοση», κατέληξε ο κ. Βασιλακόπουλος.