Κορονοϊός: Στους 3 οι ασθενείς εργαζόμενοι της ΕΕ σε καραντίνα

Κορονοϊός: Στους 3 οι ασθενείς εργαζόμενοι της ΕΕ σε καραντίνα

Και δεύτερος εργαζόμενος στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, αναγκάζοντας την πρέσβειρα της Κροατίας να ακυρώσει μια συνάντηση και να τεθεί αυτοβούλως σε καραντίνα, όπως έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πρόκειται για τον δεύτερο εργαζόμενο που νοσεί εντός Ευρωπαϊκού Συμβούλιο και τον τρίτο συνολικά εντός των κοινοτικών θεσμών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση από την Τρίτη. Όλα τα πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή μαζί του για περισσότερα από 15 λεπτά την προηγούμενη ημέρα κλήθηκαν να αυτοαπομονωθούν και εν συνεχεία να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Η πρέσβειρα της Κροατίας Ιρένα Αντράσι, η χώρα της οποίας ασκεί την προεδρία της ΕΕ το τρέχον εξάμηνο, τέθηκε σε εθελοντική 14ήμερη καραντίνα, κάτι που είχε ως επακόλουθο και την ματαίωση της συνεδρίασης των πρεσβευτών των κρατών-μελών, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

Εξάλλου, την Πέμπτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι αποφάσισε να αναβάλει την ολομέλεια στο Στρασβούργο και να την μεταφέρει στις Βρυξέλλες, λόγω της κατάστασης στη Γαλλία.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το AFP, παρά τα κρούσματα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν έχουν ληφθεί ιδιαίτερα μέτρα, ενώ σήμερα συνεδρίασαν σε έκτακτη σύνοδο οι υπουργοί Υγείας προκειμένου να προτείνουν μέτρα ώστε να περιορισθεί η επιδημία του νέου κορονοϊού.