Κορονοϊός: Σε καραντίνα ξενοδοχείο στα Κανάρια Νησιά

Κορονοϊός: Σε καραντίνα ξενοδοχείο στα Κανάρια Νησιά

Ένα ξενοδοχείο στα Κανάρια Νησιά τέθηκε σε αποκλεισμό μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος του κορονοϊού, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais.

Στο ξενοδοχείο είχε διαμένει ένας Ιταλός υπήκοος, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό. Πρόκειται για έναν άνδρα, ο οποίος είχε πάει στην Τενερίφη για διακοπές και ο οποίος πλέον νοσηλεύεται σε απομόνωση.

Τα ισπανικά ΜΜΕ μετέδωσαν την πληροφορία αναφέροντας ότι στο ξενοδοχείο διαμένουν περίπου 1.000 ένοικοι, ενώ από την πλευρά του το ξενοδοχείο Η10 Costa Adeje Palace δεν έχει σχολιάσει την ειδηση.

Οι ισπανικές υγειονομικές αρχές δεν επιβεβαίωσαν άμεσα την πληροφορία ότι το ξενοδοχείο έχει αποκλειστεί, αλλά ανέφεραν ότι εκατοντάδες τουρίστες και προσωπικό του ξενοδοχείου υποβάλλονται σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί.

"Ελέγχουμε όσους ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή, περιλαμβανομένων όσων βρίσκονται στο ξενοδοχείο", δήλωσε μια εκπρόσωπος της περιφερειακής διεύθυνσης του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας στα Κανάρια Νησιά.

Η περίπτωση του Ιταλού είναι το τρίτο κρούσμα που καταγράφεται στην Ισπανία: ένας Γερμανός τουρίστας στην Λα Γκομέρα, ένας άλλος στα Κανάρια Νησιά και ένας Βρετανός στην Μαγιόρκα έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.