Κορονοϊός: Κικίλιας - Τσιόδρας ενημερώνουν τα κόμματα για την πανδημία

Κορονοϊός: Κικίλιας - Τσιόδρας ενημερώνουν τα κόμματα για την πανδημία

Συνάντηση με εκπροσώπους των κομμάτων θα έχουν το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, οι οποίοι θα ενημερώσουν τα κόμματα της Βουλής για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και τους εμβολιασμούς για την COVID-19.

Στη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας στις 14:00, θα συμμετάσχουν ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα προκαλούν έντονο προβληματισμό στους ειδικούς, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες δύο ημέρες είναι αυξημένος, ενώ οι υγειονομικές αρχές έχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις για διασπορά του βρετανικού μεταλλαγμένου στελέχους.

Μάλιστα, μετά την Αθήνα και την Κρήτη, έχουν εντοπιστεί «ύποπτα» κρούσματα του στελέχους αυτού και στη Βόρεια Ελλάδα. Ειδικότερα, χθες ανακοινώθηκαν 842 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, ο μεγαλύτερος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων που έχει καταγραφεί τις τελευταίες 15 ημέρες.