Κορονοϊός: Είκοσι επιβεβαιωμένα κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Κορονοϊός: Είκοσι επιβεβαιωμένα κρούσματα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σε είκοσι ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, μετά την εκτεταμένη εξέταση των 383 μελών του πληρώματος του σκάφους από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, μετά το εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού σε 72χρονο Ελβετό μέλος του πληρώματος, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας διενήργησε εκταταμένο έλεγχο στο σκάφος, διπαιστώνοντας πως 20 μέλη του πληρώματος είναι φορείς του κορονοϊού.

Σημειώνεται πως το πλοίο παραμένει αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά από τις 21 Mαρτίου και δεν του επιτρέπεται να δέσει γιατί προέρχεται από ταξίδια μεταξύ της Καντίθ της Ισπανίας και λιμανιών της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος είναι ελληνικών συμφερόντων αλλά τον τελευταίο μήνα έχει ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίες, μεταφέροντας Τούρκους τεχνίτες στο Καντίθ της Ισπανίας, προκειμένου να συμμετάσχουν σε εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπλοιου της Royal Caribbean.

Σημειώνεται πως έχουν ληφθεί μέτρα για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος που αποτελείται από 383 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων, ενώ σταδιακά εξομαλύνονται προβλήματα που παρουσιάστηκαν και αφορούσαν στην τροφοδοσία του πλοίου.

Τέλος, σημειώνεται πως εκτός από τους 36 Έλληνες ναυτικούς, στο σκάφος ναυτικοί 13 διαφορετικών εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί, 83 Ινδονήσιοι.