7ος χρόνος, ημέρα 2178η
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

Κορονοϊός: Ανησυχία για τη Βόρεια Ελλάδα - Γεμάτες ανεμβολίαστους οι ΜΕΘ

Κορονοϊός: Ανησυχία για τη Βόρεια Ελλάδα - Γεμάτες ανεμβολίαστους οι ΜΕΘ
φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τις νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς όπως φαίνεται από τους πίνακες που δημοσιοποίησε η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης, η συντριπτική πλειονότητα σε κρούσματα και διασωληνωμένους αφορά μη εμβολιασμένους πολίτες.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης, αυτή τη στιγμή στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 53 ασθενείς εκ των οποίων οι 51 (ποσοστό 96,2%) είναι ανεμβολίαστοι, ενώ από τους 258 ασθενείς που έχουν κάνει εισαγωγή στα νοσοκομεία οι 202 (ποσοστό 81,5%) δεν έχουν εμβολιαστεί και μόλις οι 46 είναι εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, της Δευτέρας, από τα 2.126 νέα κρούσματα κορονοϊού του τελευταίου 24ώρου σε όλη τη χώρα, η Θεσσαλονίκη έχει σχεδόν τα ίδια επίπεδα με την Αττική, δηλαδή 341 η πρώτη και 369 στη δεύτερη.

Επιπλέον, ιδιαίτερη ανησυχία παρουσιάζει και η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη της συμπρωτεύουσας, αφού μόλις το 51,24% έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις και το 55,52% με μία δόση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη ανησυχεί ακόμη περισσότερο Αρχές και ειδικού αφού δεν είναι η πρώτη φορά που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στη συμπρωτεύουσα. Μάλιστα η ίδια ακριβώς κατάσταση επικρατούσε και την περασμένη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται, πως το ποσοστό των ανεμβολίαστων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ έφτανε το 98% ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου και των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες είναι 81,3% και 82,9% αντίστοιχα. Και σε απόλυτους αριθμούς, στις ΜΕΘ νοσηλεύονταν 50 ασθενείς με Covid-19, εκ των οποίων οι 49 ήταν ανεμβολίαστοι, 16 σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου, εκ των οποίων οι 13 είναι ανεμβολίαστοι, ενώ στις απλές κλίνες νοσηλεύονται 252, εκ των οποίων οι 209 δεν έχουν εμβολιαστεί.