27 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 9 τα εισαγόμενα, 8 στην Αττική
Κορονοϊός

27 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 9 τα εισαγόμενα, 8 στην Αττική

27 νέα κρούσματα ανακοίνωσε την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ, να εντοπίζονται μετά από ελέγχους σε ταξιδιώτες που έφτασαν στην χώρα. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 3910.

Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος από επιπλοκές της νόσου, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ συνολικά 13 ασθενείς.

Πιο αναλυτικά, τα 27 νέα κρούσματα που εντόπισαν οι υγειονομικές αρχές κατανέμονται ως εξής:

- 4 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

- 5 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

- 8 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

- 5 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 

- 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών, 

- 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, 

- 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς

- 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πάρου.

Αναλυτικά, η ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα:

Σήμερα ανακοινώνουμε 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3910, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες.

1051 (26.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2024 (51.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας συνολικά έχουν διενεργηθεί 391.773 κλινικοί έλεγχοι.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως την Τρίτη επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο νησί της Πάρου, με μία γυναίκα ελληνικής καταγωγής να βρίσκεται θετική στον ιό, σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού Κέντρου Υγείας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πάρου, η γυναίκα «είναι ασυμπτωματική», έφτασε στο νησί πριν μια εβδομάδα στο νησί και έχει ξεκινήσει ήδη η ιχνηλάτηση των επαφών της.