Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, 13:02

-A +A

Κομισιόν προς Τουρκία: «Να απομακρύνει τους μετανάστες από τα ελληνικά σύνορα»

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, 13:02
Κομισιόν προς Τουρκία: «Να απομακρύνει τους μετανάστες από τα ελληνικά σύνορα»
-A +A

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία, σχετικά με την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, στέλνει η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, λίγες ώρες προτού υποδεχθεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάλεσε την Τουρκία να απομακρύνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τα ελληνικά σύνορα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται άμεσα η μεταφορά όσων βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου, στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Πριν από τις συνομιλίες της με τον τούρκο Πρόεδρο, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε: «Η εξεύρεση μιας λύσης σ' αυτή την κατάσταση θα απαιτήσει τη χαλάρωση της πίεσης που ασκείται στα σύνορα». Η ίδια πρόσθεσε πως χρειάζονται αμέσως η διασφάλιση του δικαιώματος στο άσυλο, υποστήριξη τόσο προς την Τουρκία όσο και προς την Ελλάδα, καθώς και η μεταφορά στην ηπειρωτική Ευρώπη των ανθρώπων -ιδιαίτερα των ανηλίκων- που έχουν φθάσει στα ελληνικά νησιά.

Σημειώνεται ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε επισκεφτεί η ίδια τα ελληνοτουρκικά σύνορα μαζί με άλλους ηγέτες της ΕΕ μετά από πρόσκληση του Ελληνα πρωθυπουργό, Κυριάκου Μητσοτάκη.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα