Κλιμακώνει ο Ερντογάν - Στοχοποιεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κλιμακώνει ο Ερντογάν - Στοχοποιεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με μια απίστευτη δήλωση που θυμίζει προπαγάνδα άλλων εποχών ο Τ. Ερντογάν υποστηρίζει ότι δεν θέλει να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη διότι οι Έλληνες σκότωσαν πρόσφυγες στα σύνορα. Μάλιστα, σύμφωνα με την Daily Sabah, προχώρησε και σε προσωπικές αναφορές για τον Έλληνα πρωθυπουργό σημειώνοντας πως «πολιτικοί σαν αυτόν, πρέπει να γνωρίζουν πως οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι τόσο φτηνές».

Κλιμακώνοντας τη στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και χρησιμοποιώντας ως μοχλό τα fake news ο Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει τις προθέσεις του και αφού ξεκαθαρίζει πως δεν θα κλείσουν τα σύνορα συνεχίζει τον εκβιασμό προς την Ευρώπη με μοχλό πίεσης του μετανάστες. Ταυτόχρονα όμως επιτίθεται προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό επιχειρώντας μέσω της προπαγάνδας που βρίσκεται σε εξέλιξη από την πλευρά της Τουρκίας να δημιουργήσει την εικόνα ότι δεν σέβεται τις ανθρώπινες ζωές και γι αυτό το λόγο έκλεισε τα σύνορα στον Εβρο.

Την ώρα που αποκαλύπτεται το οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας και η πλήρης εργαλειοποίηση των μεταναστών ο Ερντογάν συνεχίζει το «παζάρι» έχοντας έστω και προσωρινά κλείσει το μέτωπο των συγκρούσεων στην περιοχή της Ιντλίμπ μέσα από την εκεχειρία που συμφώνησε με τον Βλ. Πούτιν.

Οι μαρτυρίες και οι αποκαλύψεις ότι η Τουρκία σπρώχνει σχεδόν διά της βίας του μετανάστες στα σύνορα πληθαίνουν. Τα βίντεο για τη στάση των τουρκικών δυνάμεων και των αρχών είναι χαρακτηριστικά και έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, όπως και οι φωτογραφίες που δείχνουν πως μετανάστες φορούν περούκες για να δημιουργείται η αίσθηση ότι μεταξύ τους υπάρχουν γυναικόπαιδα.

Παρόλα αυτά ο τούρκος πρόεδρος δεν ορρωδεί προ ουδενός και επιτίθεται και προσωπικά κατά του Έλληνα πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι θέμα συνάντησης με τον Κυρ. Μητσοτάκη έθεσε ο Βούλγαρος πρόεδρος Μπορίσοφ υποστηρίζοντας πως επιθυμεί να μεσολαβήσει για την άμβλυνση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στον Έβρο.

Ο Τ. Ερντογάν εμφανίζεται να αρνείται, επικαλούμενος θανάτους μεταναστών στα σύνορα από ελληνικά πυρά κάτι που η ελληνική πλευρά αρνείται κάθετα. Βέβαια τα fake news που μεταδίδει δείχνουν να βρίσκουν ανταπόκριση μεταξύ στην Ελλάδα και σε ΜΜΕ αλλά και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οπως για παράδειγμα αυτά του τμήματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η στάση του δείχνει και την πρόθεσή του να μην κλείσει το θέμα των πιέσεων προς την Ελληνική πλευρά και επιβεβαιώνει όλους όσοι εκτιμούν πως εκτός από τον Έβρο το προσεχές διάστημα θα αυξηθούν οι πιέσεις στα ελληνικά νησιά, χωρίς να αποκλείεται να επανέλθει και στην κλιμάκωση της έντασης στην Αν. Μεσόγειο