Κλειστοί δρόμοι και αυξημένη κίνηση λόγω κακοκαιρίας

Κλειστοί δρόμοι και αυξημένη κίνηση λόγω κακοκαιρίας

Σφοδρή καταιγίδα ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στην Αττική, ενώ σε πολλές περιοχές της Αθήνας παρατηρούνται πολλά προβλήματα στην κίνηση στους δρόμους, με την Πυροσβεστική μέχρι στιγμής να ανταποκρίνεται σε αρκετά περιστατικά απεγκλωβισμών από ανελκυστήρες και απάντλησης υδάτων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Κηφισιά στην οδό Κυριαζή από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Κηφησίας έως τη συμβολή της με την οδό Αγίου Τρύφωνος, καθώς σύμφωνα με την Τροχαία έχει σπάει αγωγός ύδρευσης.

Την ίδια ώρα, ο ημιτελικός του Λιγκ Καπ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Φοίνικα διεκόπη προσωρινά στο τρίτο σετ αφού η οροφή του κλειστού του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι έμπαζε νερά λόγω της βροχής.

Αυξημένη κίνηση στους δρόμους λόγω της καταιγίδας

Στη λεωφόρο Κηφισίας, τον Κηφισό και την είσοδο της εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου, στο ύψος του Σκαραμαγκά, παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση αυτή την ώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, λόγω της έντονης βροχόπτωσης. H Πυροσβεστική, έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις, έως αυτή την ώρα, για κοπή δένδρων, απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς ενοίκων από ανελκυστήρες.

Η ΕΜΥ, με Έκτακτο Δελτίο, είχε προβλέψει για επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη το Μεσημέρι.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μετά το μεσημέρι και από τα νότια ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές.

Από τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής.

Από το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν έχει μείνει ανεπηρέαστη η Εύβοια, που πλήττεται τις τελευταίες ώρες από τις καταιγίδες.

Περισσότεροι από 1.200 κεραυνοί σε Αττική και Βοιωτία

Οι ισχυρές τοπικά καταιγίδες, που έπληξαν τους νομούς Βοιωτίας και Αττικής, καθώς και την πόλη της Αθήνας τις απογευματινές ώρες σήμερα, προκάλεσαν περισσότερους από 1.200 κεραυνούς και σημαντικά ύψη βροχόπτωσης, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). 

Στην Παλλήνη έως τις 19:00 έπεσαν 47 χιλιοστά βροχής, στην Αγία Παρασκευή και στην Παλλήνη, ενώ στην Τανάγρα και στην Πετρούπολη 26 χιλιοστά.

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν επίσης μεγάλο μέρος της χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα στη Χαλκιδική και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr, οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις σήμερα υπήρξαν στη Θάσο όπου καταγράφηκαν 102 χιλιοστά βροχής και στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου 92 χιλιοστά.