Κλείνουν οι εγκαταστάσεις για 10 ημέρες λόγω κρούσματος κορονοϊού
Εθνική Λυρική Σκηνή

Κλείνουν οι εγκαταστάσεις για 10 ημέρες λόγω κρούσματος κορονοϊού

Σε καραντίνα βρίσκεται μέρος του προσωπικού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε εργαζόμενο, ο οποίος συμμετείχε χθες σε προγραμματισμένη φωτογράφιση – βιντεοσκόπηση σχετική με τις μελλοντικές δραστηριότητες του λυρικού θεάτρου το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Ίδρυματος Σταύρος Νιάρχος. 

Σύμφωνα με το protothema.gr ο εν λόγω εργαζόμενος αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία κατά την παραμονή του στις εγκαταστάσεις της Λυρικής Σκηνής με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθη, μεταξύ άλλων, και σε τεστ για COVID – 19 το οποίο βγήκε θετικό.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν τα άτομα που συνεργάστηκαν μαζί του τις προηγούμενες ώρες, ωστόσο ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είχε εργαστεί και κάποιες από τις προηγούμενες ημέρες, οπότε και λήφθηκε η απόφαση να παραμείνουν κλειστοί οι χώροι για δέκα ημέρες συνολικά.

Υπογράμμισαν δε πως όσοι ήρθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα έχουν τεθεί σε κατ' οίκον απομόνωση 15 ημερών ενώ έχει ενημερωθεί και το υπόλοιπο προσωπικό το οποίο θα απέχει από κάθε εργασία τις επόμενες 10 ημέρες. Στο χρονικό αυτό διάστημα, όπως μάς είπαν, θα πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους τους χώρους σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ.

Υπεύθυνοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που μίλησαν στο protothmea.gr ανέφεραν πως όσοι ήρθαν σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα έχουν τεθεί σε κατ' οίκον απομόνωση 15 ημερών ενώ έχει ενημερωθεί και το υπόλοιπο προσωπικό για να απέχει από κάθε εργασία τις επόμενες 10 ημέρες. Στο χρονικό αυτό διάστημα θα πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους τους χώρους σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.