Κλείνει το λιμάνι της Μυτιλήνης με απορριμματοφόρα ο Δήμος

Κλείνει το λιμάνι της Μυτιλήνης με απορριμματοφόρα ο Δήμος

(φωτογραφίες: stonisi.gr)

Απορριμματοφόρα του Δήμου κλείνουν το λιμάνι της Μυτιλήνης σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η άφιξη των δυνάμεων ασφαλείας που φτάνουν στο νησί προκειμένου να καταστεί εφικτή η κατασκευή των νέων δομών φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει τις τρεις εισόδους του λιμανιού.

Επίσης, οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τον δρόμο προς τα Μεστά και δεν επιτρέπουν στους πολίτες να κινηθούν από την πόλη της Χίου και το Βροντάδο προς το λιμάνι των Μεστών.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το stonisi.gr παρουσιάζοντας σχετικές φωτογραφίες, τα απορριμματοφόρα του δήμου έχουν ξεκινήσει να τοποθετούνται στο λιμάνι της Μυτιλήνης από σήμερα, Δευτέρα, στις 10 το βράδυ προκειμένου να εμποδίσουν την η απόβασης των δυνάμεων των ΜΑΤ από το πλοίο «Πήγασος».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο πλοίο βρίσκονται 10 διμοιρίες ΜΑΤ αλλά και αυτοκίνητα αντιμετώπισης διαδηλωτών όπως αύρα ρίψης νερού, για να προχωρήσει η δημιουργία νέων δομών τόσο στη Μυτιλήνης όσο και τη Χίο.

Επιπλέον, τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι μαζί με τα απορριμματοφόρα εκατοντάδες πολίτες έχουν αποκλείσει, από την μεριά του δρόμου, την είσοδο του λιμανιού, καθώς και ότι σε ενίσχυση των πολιτών της Μυτιλήνης κατεβαίνουν πολίτες από τον δήμο δυτικής Λέσβου, ενώ οι καμπάνες στα χωριά της περιοχής Μανταμάδου χτυπούν καλώντας τον κόσμο να πάει από απόψε στην επιταγμένη περιοχή.

Φορτηγά αυτοκίνητα και απορριμματοφόρα του δήμου δυτικής Λέσβου έχουν αποκλείσει το σύνολο των οδικών αξόνων που οδηγούν την περιοχή Καράβας –Καβακλή, συμπληρώνουν.

Παρόμοιες πληροφορίες μεταδίδει και το cyclades24.gr, αναφερόμενο σε δυνάμεις ΜΑΤ από την Αττική που ταξιδεύουν αυτή την ώρα για την Μυτιλήνη και την Χίο, αλλά με το πλοίο "Blue Star Naxos".

Όπως αναφέρει, στο πλοίο που έχει προορισμό τα Μεστά της Χίου βρίσκονται 10 διμοιρίες, με περίπου 200 αστυνομικούς των δυνάμεων ΜΑΤ, κλούβες και μηχανήματα εκτόξευσης νερού (Αίαντας).