Κινητοποίηση των αρχών για το 3ο κρούσμα - Ιχνηλατούνται οι κινήσεις

Κινητοποίηση των αρχών για το 3ο κρούσμα - Ιχνηλατούνται οι κινήσεις

Τα «ίχνη» της γυναίκας που παρουσίασε το τρίτο κρούσμα του κορονοϊού και βρίσκεται στην Αθήνα, ακολουθούν οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιους ήρθε σε επαφές αφού πληροφορίες αναφέρουν πως αρχικώς επισκέφθηκε το νοσοκομείο Σωτηρία όπου παρέμεινε επί δίωρο.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους οι επιφορτισμένοι με την ανεύρεση των προσώπων που έρχονται σε επαφές οι ασθενείς δείχνουν ότι η 40χρονη γυναίκα πριν επισκεφθεί το νοσοκομείο Metropolitan, όπου έφθασε με μάσκα και γάντια χωρίς να εισέλθει στο κτίριο, είχε φτάσει στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου παρέμεινε για αρκετή ώρα, αναμένοντας να εξεταστεί.

Επίσης το ένα εκ των δύο παιδιών είναι μαθητής λυκείου. Σημειώνεται ότι το δεύτερο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη είναι το παιδί της 38χρονης το σχολείο του οποίου έκλεισε για 14 ημέρες. Ακόμη και το γεγονός πως το άλλο παιδί ταξίδεψε μόλις χθες για το εξωτερικό μπαίνει στο μικροσκόπιο των αρμοδίων αρχών, που επιχειρούν να εγκλωβίσουν, όπως πράττουν και για τα δύο κρούσματα της Θεσσαλονίκης, το ενδεχόμενο διασποράς μέσω του οικείου αλλά και επαγγελματικού περιβάλλοντος.

Σε κάθε περίπτωση από τη στιγμή που η 40χρονη μετέβη στο νοσοκομείο Σωτηρία χωρίς να ακολουθήσει τις οδηγίες που προβλέπουν αρχικώς τηλεφωνική επικοινωνία ώστε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο δείχνει την ανάγκη να επικρατήσει ψυχραιμία στους πολίτες.

Και αυτό διότι από τις κινήσεις όσων εκτιμούν ότι ενδέχεται να είναι μεταξύ των κρουσμάτων, δύναται να περιοριστούν τα κρούσματα. Η σε διαφορετική περίπτωση να αυξηθούν